SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sultansuyu'nun Tarihinde İlk Kez!..

A- A+ PAYLAŞ

Dünyaca ünlü Arap yarış taylarının yetiştirildiği Atçılık Şubesi'nin (Hara)bulunduğu Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde bir ilk yaşandı.. Her yıl satışa çıkardığı taylara büyük talep olan, bu nedenle kavgaların yaşandığı işletme, 60 tayın satışa çıkarılmasına karşın, talipli sayısı 7 olunca, açık artırmayı iptal etti. İhale iptal edildikten sonra, hazırlanan ses düzeneği, bir at bakıcısının mikrofonu ele geçirip türkü söylemesiyle, bir işlev gördü..

Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen 1, 2 ve 3 yaşındaki 60 adet Safkan Arap Yarış Tayları açık arttırma usulüyle satışa çıkartıldı. Daha önceki yıllarda at severlerin at alabilmek için birbirleriyle kavga ettiği işletme alanında yapılan ihaleye bu yıl ancak 7 kişi başvurdu. Başvurunun az olması nedeniyle ihalenin iptal edildiği açıklandı.

At Tellalı Yaşar Ersin, ihale komisyonunun kararıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, daha önce çok iyi satışların yapıldığını ancak, başvuru az olunca rekabetin olmayacağı için ihalenin Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından iptal edildiğini kaydetti. İhalenin önümüzdeki aylarda tekrar yapılacağı bildirildi.

TARİHİNDE İLK KEZ..
Bugüne kadar kadro fazlası taylarını Malatya ya da Adana'da, özel olarak yetiştirilmiş taylarını da İstanbul'da satışa çıkaran, taylarına büyük ilgi olan Sultansuyu Tarım İşletmesi'nin tarihinde ilk kez, yetiştirdiği atlara bu denli ilgisizliğin yaşandığı belirtildi.

Her yıl, tayları almak üzere gelen ve birbirleriyle kıyasıya çekişen taliplilerin yolaçtığı kavgalara jandarma birlikleri müdahale ederken, bu yıl ihale alanında 7 taliplinin birkaç katı jandarma görevlisi bulunuyordu.

Yarış için alınan taylara ilgisizliğin, ekonomik koşulların yanı sıra, at yarışçılığında vergilerin yükseltilmesi, ikramiyelerin yüzde 60'ına yakınının kesilmesi nedeniyle, yarışçılığa olan ilginin azalması doğrultusunda meydana geldiği öne sürülüyor.

KAPTI MİKROFONU..
Bu arada, ihalenin iptal edilmesi nedeniyle at bakıcılarından Hüseyin Ulutaş, eline mikrofonu alarak atların arasında türkü söyledi. Üzüntüsünü türkü söyleyerek atlatmaya çalışan at bakıcısına, çevredekilerde eşlik ederek moral verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız