SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sülüklü Gölü Pütürge'ye Kazandıracağız"

0
Güncellendi - 2017-04-29 20:47:13
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ'da düzenlenen 1. Ulusal Sülük Çalıştay'ına katılan Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, Pütürge'de sülüklü göl projelerinin bulunduğunu bildirdi.

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü tarafından su ürünleri ve sülük kullanımıyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla 1. Ulusal Sülük Çalıştayı düzenlendi.

Özel bir otelin toplantı salonunda yapılan çalıştaya, Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat , AKPİl Başkanı Ramazan Gürgöze, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinççi, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Özkan Özbay, Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Metin Çapta, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat , Elazığ'da ilki düzenlenen 1. Ulusal Sülük Çalıştayı'nda bir konuşma yaparak ,  Pütürge'nin sülüklü gölleriyle  bölgenin sağlık turizmi noktasında önemli merkezlerden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Başkan Polat yaptığı açıklamada göreve geldikleri 3 yıldan buyana kısa zamanda Pütürge için çok önemli projelere imza attıklarını belirterek, "Bu yaptığımız ve yapacağımız projeler sadece Pütürge ve Malatya'yı değil, Elazığ, Diyarbakır,  Adıyaman, Şanlıurfa ve bölge için çok önemli projelerdir."dedi. Polat, Kubbe Dağı Tünel Projesi ile bölgenin kaderinin değişeceği Pütürge ve çevresindeki komşu iller ve ilçeler ile bağlantı yollarının yapımıyla  bölgenin kaderinin değişeceğini belirterek , özellikle Sülüklü  Göl Projesi ile Pütürge bölgesinin çok büyük bir sağlık merkezi olacağını söyleyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Program'da ayrıca Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Özkan Özbay ve Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naim Sağlam'da kısa bir konuşma yaptılar.

Sülük kullanımının bilimsel anlamda ne işe yaradığının bilinmediğini belirten Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Özkan Özbay, " Sülük kullanımının nerede yapılması gerektiği bilinmiyor. Ekolojisinin ve biyolojisinin farkında değiliz. Çoğu yerde buna solucan deniliyor. Maalesef steril sülük bulunur yazısı genellikle trafik ve aydınlatma direklerini süslüyor. Sülük hakkında farkındalık oluşturmak için bu çalıştayı düzenledik" dedi.

2014 yılında sağlık bakanlığının çıkardığı yönetmelikle beraber sülüğün sağlıkta kullanımının başladığını belirten Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naim Sağlam, sülüğün hem nesli tehlike altında olan bir tür olduğunu hem de insanların sağlığına katkı sağlayan bir canlı olduğunu ifade etti.

Elazığ 1. Ulusal Sülük Çalıştay sonrası katılımcılara ve Sülüklü Göl Projesi'nden Dolayı , Çalıştay Komitesi tarafından Pütürge Belediye Başkan Mehmet Polat'a bir başarı plaketi verildi.

Daha önce Pütürge ilçesine bağlı iken Doğanyol ilçe olunca buraya bağlanan Koldere (Mamaş) Köyü'nde sülüklü göl bulunuyor. Burada önceki yıllarda Sülük Gölü Şenlikleri yapılıyordu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız