SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sümer Arazisinin ''Kalanı'' Belediyeye

A- A+ PAYLAŞ

113 dönümlük Sümerbank İşçi Evleri arazisinin tapusunun Malatya Belediyesi’ne kazandırılması konusundaki girişimler sonuçlandı ve arazinin Malatya Belediyesi adına düzenlenen tapusu Malatya Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen törenle Belediye Başkanı Cemal Akın’a teslim edildi.

Tapu devri imza törenine, Belediye Başkanı Akın, Sümer Holding A.Ş. yetkilileri İlyas Şahin, Teyfik Alan, İbrahim Baloğlu ve Malatya 2. Bölge Tapu Müdürü Nurettin Gökçe katıldı.

Belediye Başkanı Akın, tapu devri imza töreninde yaptığı konuşmada, Sümerbank İşçi Evleri Alanı’na ait işlemlerin 1989 yılından bu yana devam ettiğini belirterek, “ Malatya açısından çok önemli bir kazanım elde ettik. Sümerbank İşçi Evleri arazisinin kesin biçimde, tapusunu alarak, bu tapunun Malatya Belediyesi kasasına konulması yoğun girişimlerimiz sonucunda bizlere nasip olmuştur. Bugün Malatya için önemli bir gün. Sevinçliyiz, mutluyuz. “ şeklinde konuştu.

Yönetime geldikten sonra Sümer Holding A.Ş. ye ait olan 113 dönümlük Sümerbank İşçi Evleri arazisinin Malatya Belediyesine mal etme çalışmaları için Sümer Holding nezdinde yoğun bir çaba içinde olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Akın, bundan sonraki gayretlerinin de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Malatya Şeker Fabrikası’nın fabrika tarafından kullanılmayan arazilerinin Malatya halkının ortak kullanımına sunulmak üzere belediyeye devrini sağlamak olduğunu söyledi. Bu konuda da önemli ilerlemeler sağladıklarını söyleyen Başkan Akın, “ Bundan sonraki hedefimiz de Şeker Fabrikası ve Meyvecilik Araştırma Enstitisü arazisinin tapusunu belediyemizin kasasına koymaktır” diye konuştu.

Belediye Başkanı Akın, Sümerbank İşçi Evleri arazisi, Şeker Fabrikası’nın fabrika tarafından kullanılmayan arazisi ve Meyvecilik Araştırma Enstitisü arazisi’ni Malatya halkının faydasına kullanılmak üzere 3 hedef olarak belirlediklerini, ilk hedefi gerçekleştirdiklerini, değer 2 hedefin gerçekleştirilmesinde de kayda değer gelişmeler sağladıklarını ifade etti. Başkan Akın, sonbahar aylarında Sümerpark’ın bir bölümünün halkın hizmetine açmayı hedeflediklerini söyledi.

Akın, Sümerbank İşçi Evleri alanı üzerinde çok modern bir şehir parkı olarak inşa edileceğini, projesinin hazırlandığını ve yapım işi ihalesinin de 5 Mayıs 2006 tarihinde yapılacağını söyledi.

Daha sonra, Sümer Holding A.Ş. adına İlyas Şahin ile Belediye Başkanı Akın tarafından karşılıklı olarak imzalanan tapu Malatya Belediyesi’ne teslim edildi.

İmza töreninin ardından Sümer Holding A. Ş. Eski Genel Müdürü Ahmet Kara’ya bugüne kadar ki katkılarından dolayı teşekkür eden Akın, “Burada ben özellikle Sümer Holding eski Genel Müdürü Ahmet Kara’yı şükranla yad ediyorum. Bu çalışmalar devam ederken kendisi söz konusu gayrimenkullerin tapusu Malatya Belediyesinin kasasındaymış gibi çalışmalarınıza devam edin diye kendileri bize destek vermişlerdir. Biz o günden bu güne söz konusu yerlerin malikiymişiz gibi hareket ettik. Hatırlarsanız orada işçi ve memur evlerinin yıkılması çalışmalarını gerçekleştirdik.

Oranın proje ihalesini yaptık inşaat ihalesi de 5 Mayıs 2006 tarihinde yapılacak. Ümit ediyorum ki bu sonbaharda Sümerpark’ın büyük bir alanında artık Malatya insanları yeşilden, yeşil alanından, park alanından istifade etmeye başlamış olacaklar” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız