SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sümer ve Tekel Gibi Olmamalı'

A- A+ PAYLAŞ

Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Malatya Şeker fabrikasından dolaylı olarak 80 bin ailenin ekmek yediğini, özelleştirme yapıldığı takdirde akıbetlerinin tekelden farklı olmayacağını söyledi.

Murat, yaptığı açıklamada, "Şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili süreç devam ediyor. Bilindiği gibi bizden önceki C Grubu'nun ihalesi yapılmıştı. Bunla ilgili Şeker-İş Sendikası dava açtı ve dava esastan bozularak, ihale iptal edildi. Bizim grupla ilgili olan süreç ise devam ediyor. 21 Ocak'ta teklif verme süresi dolacak. Şeker-İş Sendikası olarak bu grupla ilgili de dava açmıştık. Dava süreci devam ediyor. Hukukçularımız C Grubu ile ilgili alınan kararın bizim davaya emsal teşkil edeceğini söylediler" dedi.

Fabrikaların özelleştirildiği takdirde kapanacağını ileri süren Murat, "Biz tabiki yıllardır söylüyoruz. Özelleştirmenin acı yüzünü gördük. Maalesef tekel işçileri şuan sokaklarda. Bu insanlar, devlete üretimde katkı da bulundular. Emeğinin ve alın terinin hakkını aldılar, yan gelip, yatmadılar. Bu insanlar, ülkenin kalkınması için emeklerini ortaya koydular ve emeklerinin karşılığını aldılar. Bu fabrikalar çalışıyordu. Kendi çiftçimizin ürettiği ürünler işleniyor ve kendi iç piyasamızı belirliyorduk.

Fabrikalar satılıyor ve bu ülkenin Amerikan pazarı haline gelmesi hoş bir şey değil. İnsanların işlerini özelleştirme ellerinden aldı. Bizim fabrikamızla ilgili de akıbetimizin farklı olacağını zannetmiyorum. Şunu Malatya kamuoyuna söylemek istiyorum ki, biz gruba talip olanlarla görüştüğümüzde, Elazığ ve Malatya'yı kapatacaklarını Elbistan ve Erzincan fabrikalarını çalıştıklarını bizzat kendileri söylediler. Malatya'daki siyasetçileri de arayarak, bilgilendirdim. Bizim akıbetimizin de Sümer ve Tekel gibi olmaması için de gerekli bilgileri verdim" diye konuştu.

Murat, Malatya Şeker Fabrikası'nın Malatya katma değerine büyük katkısının olduğunu ifade ederek, "Akıbetimiz tekelden farklı olmayacak diye düşünüyorum. Zaten talipli olanlar fikirlerini ortaya koydular. Biz, Elazığ ve Malatya'yı çalıştırmayacağız dediler. Malatya Şeker Fabrikası'nda 500 bizim üyemiz ve 100'de memur olarak düşünmemek lazım. Baktığımızda 48 bin çiftçi ailesi var, 4 yılda bir pancar ekiliyor ve 5-6 bin aile pancar ekiyor. Dolayısıyla 80 bin insanın ekmek yediği bir yer. Diğer kuruluşlara nazaran birçok insan buradan ekmek yiyor. Biz bu konuda kamuoyunu bilgilendiriyoruz. Son 5 yıldır kar ediyoruz. Malatya katma değerine 200 milyon TL olan bir yer. Besicilere 100 bin ton yaş küspe, 10 bin ton melas sağlanıyor. Bu besicilik sektörüne de önemli bir katkı sağlıyor. Şehir için önemli bir gelir kaynağı ve özelleştirme yapacak yetkililerinde bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız