SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sümerbank'ın Yerine Bunları Yapacaklar!..

A- A+ PAYLAŞ

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından 2003 yılında özelleştirilen Malatya Sümer Dokuma Fabrikası'na ait alana "Malatya Yaşam Merkezi" adı altında 100 milyon dolara mal olacak ticaret ve konut alanı yapılacağı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Özelleştirme Yüksek Kurul Kararı ile Malatya Girişim Grubu'na 13 Şubat 2003 tarihinde 6 milyon 400 bin dolar değerle satılan Sümer Dokuma Fabrikası ile 8 Eylül 2004 tarihinde 4 trilyon 500 milyar liraya satılan fabrikanın sosyal tesislerine ait alana, içerisinde 5 yıldızlı otel, özel hastane, marka ürünlerin satışa sunulacağı 100 mağaza, 8 sinema ve sportif salonları, market, çocuk oyun parkları ve merkezleri, fast foodlar, bin 200 kapasiteli araç otoparkıyla birlikte prestij konutların yer aldığı Malatya Yaşam Merkezi projesinin yapılacağı kaydedildi. Malatya Yaşam Merkezi'nin 70 bin metrekarelik alana inşa edileceği ve bunun 48 bin metrekaresinin kapalı, 34 bin metrekarelik alanının ise kiralanabilir alana sahip olacağı belirtildi. Projenin ise 2007 yılında bitmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Malatyalı 30 iş adamının bir araya gelmesiyle oluşan Malatya Girişim Grubu'nun projesini hazırladığı Malatya Yaşam Merkezi'nin 100 milyon dolara mal olacağı ve projeyle bin 500 kişinin istihdam edileceği belirtildi.

Bu arada, Malatya Girişim Grubu'nun 25 Kasım 2005 günü Altın Kayısı Oteli'nde düzenleyeceği toplantıda, Malatya Yaşam Merkezi'nin projesinin tanıtımını yapacağı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız