SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sümer'den 21 Dönüm Daha!

A- A+ PAYLAŞ

Sümerbank'a ait 21 dönüm arazinin daha Malatya Belediyesi'ne devredildiği, bunun için resmi işlemlerin yapıldığı bildirildi.

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:

"Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın Belediye Başkanlığı döneminde Sümerbank İşçi Evleri, Meyvecilik Enstitüsü Arazisi ve Şeker Fabrikası Arazileri’nin bir bölümünün Malatya’ya kazandırılmasının yanı sıra, Sümer Holding’e ait 21 dönümlük bir alan daha Malatya Belediyesi’ne devredildi.

Yeni Belediye Hizmet binasının bitişiğinde bulunan 21 dönümlük arazinin Malatya Belediyesi’ne devri, Belediye Başkanı H.Cemal Akın ile Sümer Holding yetkilisi ve Tapu Müdürlüğü görevlisi tarafından imzalanarak resmiyet kazandı.

13 Ekim Pazartesi günü Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın makamında gerçekleşen imza sırasında kısa bir açıklama yapan Başkan Akın, sözkonusu bu alanın devri hususunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan istirhamda bulunduklarını belirterek, “Başbakanımız da bu arazilerin Belediyemize devredilmesi hususunda 12.08.2008 tarihinde karar çıkarttırmışlardır. Bu karar çerçevesinde Sümer Holding ve Tapu Müdürlüğü’nden gelen arkadaşlarımızla birlikte son hukuki işlemleri yapıyoruz. Alanın devri hususunda göstermiş oldukları alicenaplıktan dolayı Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlarımıza, Sümer Holding Genel Müdürlüğümüze şükranlarımızı sunuyoruz. Malatyamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Sümer Holding’den alınan bu araziye, Malatya Girişim Gurubu’na terk ettirilen 50 dönüm ve eski oturum alanıyla birlikte 100 dönüm civarında bir alan oluştuğunu kaydeden Belediye Başkanı H.Cemal Akın, buraya Gençlik Merkezleri, Spor Tesisleri ve Yeşil Alanlar yapılacağını söyledi.

Çalışmaların devam ettiğini ve en kısa sürede bitirileceğini belirten Başkan Akın, “Bizim hedefimiz daha yeşil bir Malatya. Malatya’nın çok daha geniş yeşil alanlara sahip olması hususunda yapmış olduğumuz çalışmalara destek veren bütün arkadaşlarıma ve devlet büyüklerine teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki günler içerisinde bu alanları inşaa edip, Malatya halkının hizmetine sunduğumuzda halkımız daha sıhhatli bir ortamda yaşama imkanına ulaşacaktır” şeklinde konuştu.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız