SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sümerpark'ta Çarşı Açılışı

A- A+ PAYLAŞ

Sümerpark'ta oluşturulan "El Emeği Göz Nuru Çarşısı" törenle açıldı. Çarşının Malatya Belediyesi'nin sosyal projelerinden biri olduğunu belirten başkan Ahmet Çakır, hedeflerinin bayanların evde ürettikleri el emeği ürünleri pazarlayabilmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Çarşı açılışı ile ilgili belediye bülteni şöyle:

"Malatya Belediyesi, Sümerpark Abdullah Gül Parkı’nda bayanlara yönelik hizmet verecek olan El Emeği Göz Nuru Çarşısı’nı hizmete açtı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne denk getirilen açılış için saat 13.00’de bir tören düzenlenirken, törene Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Er, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, Belediye Başkan Yardımcıları, Şirket Genel Müdürleri, Daire Müdürleri, Mikro Kredi Şube Müdürü Meral Bilgen ile vatandaşlar katıldı.

Törende ilk olarak bir konuşma yapan Mikro Kredi Şube Müdürü Meral Bilgen, Mikro kredi ile ilgili bilgiler verip, Türkiye’de 65 şube ve 32 bin üyelerinin olduğunu belirterek, Malatya’da ise 460 üyelerinin bulunduğunu söyledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ise yaptığı konuşmada, mikro kredi ile bayanların çok ciddi bir çalışma içerisine girdiğini belirterek, böyle bir yerin tahsis edilmesinden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti. Er, “Burada gerçekten çok güzel bir ortam gördüm. Belediye Başkanımız güzel bir yer tahsis etmiş. Böyle güzel bir projeye imza attıkları için ben kendilerini tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Hanımlarımız el emeği göz nuru ürünlerini burada sergileyecekler, pazarlayacaklar. Ben katkıyı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata da kadın girişimcilere verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, El Emeği Göz Nuru Çarşısı’nın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Son olarak konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, El Emeği Göz Nuru Çarşısı’nın Malatya Belediyesi’nin bir sosyal projesi olduğunu belirterek, hedeflerinin hanımların evde ürettikleri ürünleri pazarlamaları olduğunu söyledi.

Çarşı’nın ihtiyaca göre zaman zaman hanımlara yönelik bir semt pazarına da dönüştürülebileceğini kaydeden Başkan Çakır, “Üretmek önemli ama üretilen mamülü pazarlamak daha da önemli. Biz hanımlarımıza bu konuda yardımcı olmak amacıyla burayı tahsis ettik. Açılışını da dünya kadınlar gününe denk getirdik. Bu vesile ile bütün kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Çakır, bayanlara yönelik birçok projelerinin olduğunu belirterek, bundan sonra da bu tür projelerin devam edeceğini söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız