SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Süper Kupa Finaline Erteleme

A- A+ PAYLAŞ
 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki Süper Kupa maçının ileri bir tarihe ertelendiğini açıklarken, savcılıktan belgelerin yarından itibaren federasyona gelmeye başlayacağını bildirdi
 
Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki binasında bugün gerçekleştirdiği toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yapan TFF Başkanı Aydınlar, şunları söyledi:
 
"31 Temmuz tarihinde Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak Süper Kupa maçı ileri bir tarihe ertelenmiştir. Savcılıktan belgeler yarından itibaren federasyonumuza gelmeye başlayacaktır. Bu nedenle liglerin ertelenip ertelenmeyeceği konusuna belgeleri gördükten sonra en kısa sürede karar vereceğiz. Dün UEFA ile Cenevre'de bir görüşme yaptık. UEFA'nın da bu konudaki desteği ve güvencesi bizimle birlikte."
 
Beşiktaş'ın, Türkiye Kupası'nı iade atme kararıyla ilgili ise Aydınlar, "Bu aslında Beşiktaş verdiği bir karar. Biz bu karara saygı duyuyoruz. Ama soruşturma sonuçlanıncaya kadar bizim yapacağımız herhangi bir şey söz konusu değil" dedi.
 
Futbol Federasyonu olarak acele bir karar almak istemediklerini ifade eden Mehmet Ali Aydınlar, "Yanlış karar almamak istiyoruz, doğru karar almak istiyoruz. Şu ana kadar elimize ulaşmış bir belge yok. Yarından itibaren belgeler bize geliyor. Dolayısıyla biz yarından itibaren bu süreç hakkında daha sağlıklı konuşabiliriz. Ne kadar sürede bitebilir, bize ne kadar evrak gelecek, yarın gelecek evraklarla belgeler bir seferde bize verilecek mi yoksa bu bir başlangıç, bize peyderpey mi verilecek, bunları gördükten sonra kararımızı vereceğiz" diye konuştu.
 
Avrupa kupalarına gidecek takımların, mevcut takımlar olduğunu ve bir değişikliğin söz konusu olmadığını vurgulayan Aydınlar, şöyle konuştu:
 
"Avrupa kupaları maçlarıyla ilgili bildiğiniz gibi Futbol Federasyonu 31 Mayıs tarihinde UEFA'ya Türkiye'den hangi takımların Avrupa Kupası maçlarına katılacağını beyan etmiştir. UEFA da bu takvimde bir değişiklik yapmayacağını dün bize belirtmiştir. Dolayısıyla Avrupa kupalarına gidecek takımlar, mevcut takımlarımızdır. Bundan bir değişiklik söz konusu değildir. Eğer soruşturma aşamasında bu takımlardan suçlu olan varsa veya cezaya uğrayacak olan varsa onun değerlendirmesini UEFA o kulüp nezdinde yapacaktır."
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız