SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Süper Lig 6 Yabancıyla Devam

A- A+ PAYLAŞ

Futbol Federasyonu önceki yıllarda aldığı ve 2005-2006 sezonundan itibaren 5’e düşürmeyi planladığı yabancı oyuncu sayısıyla ilgili kararı uygulamadan kaldırdı ve yeni sezonda da 6 yabancı oyuncuyla devam edilmesini kararlaştırdı.

Resmi Gazete’de bugün yayımlanarak yürürlüğe giren "Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol ve Transfer Talimatı"na göre, Birinci Süper Lig kulüpleri, hükümlere uygun olarak 6 yabancı oyuncuyla sözleşme imzalayabilecekler.

2005-2006 sezonunda yabancı oyuncu transfer eden kulüplerin Futbol

Federasyonu Alt Yapı Fonu’na ödeyecekleri miktarlar ise şöyle:
1. yabancı uyruklu oyuncu: 22 bin YTL.
2. yabancı uyruklu oyuncu: 27 bin 500 YTL.
3. yabancı uyruklu oyuncu: 33 bin YTL.
4. yabancı uyruklu oyuncu: 38 bin 500 YTL.
5. yabancı uyruklu oyuncu: 44 bin YTL.
6. yabancı uyruklu oyuncu: 55 bin YTL.

Birinci Süper Lig kulüpleri, yabancı bir kaleci transfer etmeleri durumunda ise transferin hangi sırada gerçekleştirildiğine bakılmaksızın Futbol Federasyonu Alt Yapı Fonu’na 77 bin YTL ödeyecekler.

TÜRK VATANDAŞLIĞINA GEÇENLER 5 YIL BEKLEYECEK
Futbol Federasyonu, Türk vatandaşlığına geçen yabancı uyruklu oyuncuların, Bakanlar Kurulu kararından itibaren 5 yıl sonra Türk sıfatıyla oynayabilmelerine izin verirken, (A) Milli Futbol Takımı’nda forma giyebilecek kapasitedeki oyuncuları ise bu uygulamadan istisna tuttu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız