SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Süper Lig ''Başka Bahara!..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, Süper Lige yükselme umudunu Altay'la oynadığı karşılaşmayı 1-0 kaybedince önümüzdeki yıllara bıraktı. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan karşılaşmada, 3 bin'in üzerinde Malatyaspor taraftarı sarı-kırmızılı ekibe destek verirken, Altay'ın 1.000 dolayında taraftarına, birkaç yüz Ankaragücü taraftarının da destek olduğu gözlendi. Karşılaşmayı Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Malatya milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu, Ali Osman Başkurt ve Muharrem Kılıç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya eski valilerinden Saffet Arıkan Bedük ve Osman Derya Kadıoğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı hemşehrimiz Hüseyin Boyrazoğlu, TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, ESOB Başkanı Şevket Keskin, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın, TFF Yönetim Kurulu üyesi Metehan Berktaş'ın yanı sıra eski teknik direktörlerden Ümit Kayıhan, sezonun ilk yarısında Celil'le birlikte kadro dışı bırakılan ve ara transferde Etimesgut Şekerspor'a giden Şenol Yavaş ile eski futbolculardan Evren'in de izledikleri bildirildi.

'Bu arada Malatya Başkanı Haşim Karadağ, ağlara giden bir topun, ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayılması üzerine tepki gösterirken şeref tribünündeki cam kırıldı. İki polis memuru kırılan camlar yüzünden yaralandı.'

Malatyaspor karşılaşmanın her iki yarısında rakibine oranla daha etkili ve organize ataklar geliştirirken, son vuruş beceriksizliği tribünlere saç baş yoldurdu. Taner'in 16. dakikada attığı bir gol ofsayt gerekçesiyle sayılmazken, aynı futbolcunun 90+4'teki bir şutu direkte patladı..

HAKEMLER: Barış Şimşek, Uygar Bebek, Bahtiyar Birinci, 4. hakem Bünyamin Gezer,

MALATYASPOR: Bora, Ulaç (Dk.81 Eray), Mehmet Budak, Alper, Engin, Serdar Samatyalı, Ramazan Kahya, Hakan Bayraktar (Dk.81 Mehmet Albayrak), Hakan Söyler, Taner, Senkerik (Dk.70 Atilla),

YEDEKLER: Yk. Emrah, Bülent Akın, İlhan, Atilla, Mehmet Albayrak, Cem Kargın, Eray

ALTAY: Ali, Sancak, Kenan (Dk.56 Emirhan), Erdi (Dk. 57 Mehmet Akçagün), Yasin, Yakup, Merter, İbrahim, Mehmet Şen, Hakan Turan, Aydın,

YEDEKLER: Yk. Gökhan, Mustafa, Recep Asil, Emirhan, Mehmet Akçagün, Can, Alp

GOL: Dk. 14 Mehmet Şen (Altay)

SARI KARTLAR: Ulaç, Hakan Söyler, Alper, Hasan (Malatyaspor), Sancak, Mehmet Akçagün (Altay)

2. dakikada Serdar Samatyalı sağdan Altay cezaalanına girdi, ortasını yapamadan defans oyuncuları ayak koyarak tehlikeyi önledi.

4. dakikada Altay sağ çaprazdan Yakup'la serbest atışı kullandı. Bora yükseldi ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

8. dakikada Hakan Söyler ortaladı, Taner kafayı vurdu, Altay kalecisi topu almayı başardı.

10. dakikada Serdar soldan cezaalanına girdi, ortasını yaptı, Senkerik sağ çaprazdan kaleye vurdu. Yerden gelen topu Altay kalecisi yatarak kontrol etti.

12. dakikada bu kez Ulaç sağdan ortaladı, Senkerik topa yükseldi ve kafayı vurdu. Üstten aut.

13. dakikada Altay'ın kazandığı serbest atıştan gelen top Malatyaspor defansını aştı. 6 pasta topu önünde bulan Hakan Turan kafayı vurdu, kaleci Bora kucağına gelen topu alarak mutlak bir golü önlerken, bu pozisyonda duramayarak kale direğine kafasını çarpan Altaylı oyuncu bir süre sakatlık geçirdi.

14. dakikada Altay'ın golü geldi. Malatyaspor yarı alanın ortalarında topa sahip olan Mehmet Şen, cezaalanı önünde sert bir şut çıkardı ve topu Malatyaspor ağlarına gönderdi:0-1

16. dakikada Malatyaspor atağında Engin'in ortaladığı topa Taner sağ çaprazda vurdu, topu ağlara gönderdi. Ancak yan hakem bu pozisyonda ofsaytı belirleyince, gol geçersiz sayıldı.

19. dakikada Ramazan Kahya'nın vuruşu Altay defansından döndü.

22. dakikada Serdar Samatyalı'nın şutu, Taner'in ayak koyma çabasına rağmen Altay kalecisinde kaldı.

24. dakikada Ulaç'ın sağdan ortaladığı topa penaltı noktası civarından Taner voleyi vurdu. Top auta çıktı.

29. dakikada Serdar'ın kullandığı korner atışından gelen topa Senkerik vurdu, aut.

32. dakikada Malatyaspor Hakan Bayraktar'la bir gol fırsatını değerlendiremedi. Bu futbolcunun vuruşunda topu defans oyuncusu Yakup ayak koydu. Korner atışından sonuç yok.

33. dakikada Altay atağında defansın arkasına düşen topa son anda Ulaç müdahale edip, kornere çeldi. Kornerden sonuç yok.

34. dakikada topa elle müdahale eden Malatyasporlu Ulaç sarı kart gördü.

36. dakikada Altay yarıalanında Ramazan faulle durduruldu. Kazanılan serbest atışı kullanan Serdar direkt kaleye gönderdi. Kaleci Ali rahatlıkla aldı.

37. dakikada aynı noktadan kazanılan serbest atışı yine Serdar kullandı. Kaleci Ali yumruklayarak uzaklaştırdı.

42. dakikada soldan geri pas olarak gelen topa Taner hamle yaptı. Ondan önce Altay defansı kornere çeldi. Kornerden sonuç yok.

İlk yarı Altay'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya Malatyaspor hızlı başladı.

46. dakikada Serdar Samatyalı'nın vuruşunu defans uzaklaştırdı. Hemen arkasından Ulaç'ın sağdan ortası kornerle sonuçlandı. Serdar'ın kullandığı korner atışından gelen topa Taner kafayı vurdu. Kaleye gitmekte olan topu çizgi üzerinden Sancak diziyle çevirdi ve gole izin vermedi.

48. dakikada atılan topa Taner hamle yaptı. Bu futbolcudan önce defans araya girip, kaleci Ali'ye bıraktı. Bu futbolcu uzaklaştırdı.

49. dakikada Taner cezaalanında buluştuğu topa dönerek vurmak istedi. Ancak yerden yumuşak vuruşunda topu kaleci Ali almayı başardı.

50. dakikada Senkerik'in cezaalanı dışından vuruşu üstten aut.

51. dakikadaki Altay atağında sağdan cezaalanına giren Yakup, zor pozisyona rağmen topu 6 pasa ortaladı. Bora çıkarak topu aldı.

53. dakikada Malatyaspor Serdar ile Altay cezaalanında tehlike yarattı. İki defans oyuncusu, Serdar'dan topu almayı başardı.

55. dakikada Yakup aldığı topla 3 Malatyasporluyu geçti. Cezaalanı önünden şut atmayı denedi. Yerden gelen topu Bora yatarak aldı.

56. dakikada Malatyaspor atağı soldan Ramazan'la gelişti. Cezaalanına giren Ramazan'ın topu ortaladığı anda, topun oyun çizgisi dışından çevrildiği uyarısıyla aut kararı geldi.

59. dakikada Malatyaspor mutlak bir gol fırsatından daha yararlanamadı. Ramazan'ın soldan ortaladığı topa 6 pas çaprazından Senkerik kafayı vurdu. Köşeden kaleye gitmekte olan topu, Altaylı defans oyuncusu yine çizgi üzerinden engelleyerek gole izin vermedi.

62. dakikada Hakan Söyler'in cezaalanı dışından vuruşunda top üstten aut.

65. dakikada gelişen Malatyaspor atağında rakip defans 3'e 2 yakalandı. Topu soldan cezaalanına süren Serdar çaprazdan ve yerden vurdu. Kaleci Ali'de kaldı.

70. dakikada Senkerik'in yerine Atilla oyuna dahil oldu.

78. dakikada Altay atağı gelişti. Sağdan cezaalanına giren Yakup çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kaldı. Çok kötü vurdu. Bora tehlikeyi engelledi. Gelişen Malatyaspor kontraatağında en son Atilla kafayı vurdu, sonuç yok.

80. dakikada Serdar'ın kullandığı korner atışından gelen topa Mehmet Budak çok kötü vurdu ve auta gönderdi.

81. dakikada Malatyaspor iki oyuncu birden değiştirdi. Hakan Bayraktar'ın yerine Mehmet Albayrak, Ulaç'ın yerine Eray oyuna dahil oldular.

83. dakikada Malatyaspor yine mutlak bir gol fırsatı değerlendiremedi. Serdar Samatyalı'nın kullandığı serbest atıştan gelen top rakip defansı aştı. Kaleye 2 metre mesafede topa kafayla vurmak isteyen Mehmet Budak ıskalayınca, Malatyaspor bu gol fırsatından da yararlanamadı.

Karşılaşmanın 4. hakemi oynanmamış süre olarak 5 dakikayı işaret etti.

90+3'te kazanılan serbest atışı Serdar kullandı. Kaleyi karıştıran topu defans uzaklaştırdı.

90+4'de soldan ortalanan topu kaleci Ali elinden kaçırdı. Taner kaptı ve vurdu. Top direkte patladı ve auta çıktı. Bu pozisyon, Malatyaspor'un umudunu 19 Mayıs'a gömen son pozisyondu.

Karşılaşma, 1-0 Altay'ın galibiyetiyle biterken, play-off finaline kalan takım Altay oldu.

FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız