SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Süper Lig Geliri 2,3 Milyara Ulaştı

0
Güncellendi - 2017-10-20 04:43:28
Süper Lig Geliri 2,3 Milyara Ulaştı
A- A+ PAYLAŞ

Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, "Son 2 sezonda Süper Lig pastası 2 milyar liradan 2,3 milyar liraya ulaştı. 2016-2017 futbol sezonunda 4 büyüklerin ticari gelirleri toplamı 647 milyon lira oldu. Passolig Kart sayısında bir dönem üçüncülüğe düşen Galatasaray, şu an liderliğe yükseldi, 600 bin barajını geçen ilk takım oldu " dedi.

Aktif Bank'ın hazırladığı "Futbol Ekonomisi Raporu-Ekolig"in sonuçları Aktif Bank Genel Müdürü Serdar Sümer ve Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı'nın katılımıyla Four Seasons Otel'de gerçekleştirilen toplantıyla duyuruldu.

Rapor sonuçlarına ilişkin bilgi veren Kazancı, futbolun dünyada yılda 50 milyar doları geçen gelir pastasına sahip olduğunu söyledi. Avupa'nın maç günü gelirlerinde en fazla kazanan liginin Premier Lig olduğunu belirten Kazancı, Avrupa'da en fazla maç günü gelir elde eden kulübün Arsenal olduğunu bildirdi.

Kazancı son 2 sezona bakıldığında Super Lig'de 2016-2017 sezonunda, bir önceki sezona göre stadyumlarda maç izleyen taraftar sayısında yüzde 6'lık bir artış olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Aynı dönemde Super Lig'de toplam statlara giren seyirci sayısı 2,5 milyondan 2,7 milyona çıktı. Yeterli bir artış değil ama güzel haber şu; bu sezon ilk 8 haftada çok ciddi bir artış var. Maç günü gelirlerine bakıldığında Super Lig'in son 3 sezondaki maç günü gelirleri toplamı 743 milyon lira oldu. 2016-2017 sezonunda kulüplerimiz 261,5 milyon liralık maç günü geliri elde etti. Maç günü gelirlerde Beşiktaş 2016-2017 sezonunda liderliği ele geçirdi.

Üç büyük kulüp aynı sezonda 201 milyon lira maç geliri elde etti, diğer 15 takımın geliri toplamı 60,5 milyon lira oldu. Son 3 sezonda stadyumlarda maç izeleyen kişi sayısı 7,2 milyon olurken seyirci ortalamalarına baktığımızda Beşiktaş geçtiğimiz sezon liderliği alırken, genel toplamda Super Lig'in seyirci ortalaması 8 bin 940 olarak gerçekleşti."

"En fazla ticari gelir Fenerbahçe'nin"

Kazancı, "Son 2 sezonda Süper Lig pastası 2 milyar liradan 2,3 milyar liraya ulaştı. 2016-2017 futbol sezonunda 4 büyüklerin ticari gelirleri toplamı 647 milyon lira oldu. En fazla ticari gelir elde eden takım 208 milyon lira ile Fenerbahçe olurken, en büyük gelişmeyi yaşayan takım Trabzonspor oldu. Trabzonspor geçtiğimiz sezon gelirlerini 66,5 milyon liraya kadar artırdı." ifadelerini kullandı.

"Geçen sene Galatasaray ve Fenerbahçe gelir kaybına uğradı"

Geçen sene Galatasaray'ın yüzde 8, Fenerbahçe'nin yüzde 27 gelir kaybına uğradığını bildiren Kazancı, Trabzonspor'un toplam gelirlerde yüzde 81'lik artışla en büyük artışı sağladığını, toplam gelirini 147,7 milyon liraya çıkardığını aktardı.

Ekolig Raporu

Rapora göre, son iki sezonda toplam 5,2 milyon kişi Süper Lig maçlarını stadyumlarda seyretti. Süper Lig'in 2015-2016 futbol sezonunda 8 bin 395 olan seyirci ortalaması, 2016-2017 futbol sezonunda yüzde 6 artarak 8 bin 940 oldu.

Beşiktaş 2016-2017 futbol sezonunda 30 bin 446 seyirci ortalaması ile ligin en fazla seyirci ortalamasına sahip takımı oldu. Geçtiğimiz sezon 2015-2016 futbol sezonuna göre naklen yayın gelirlerini yüzde 42 oranında artıran Medipol Başakşehir FK, Süper Lig'in yayın gelirlerini en fazla artıran takımı oldu.

İstanbul, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ali Basri Tezel (6 yıl önce)
    Biz ne durumdayız, en son 5 milyon içerideydik
    0
    0
    Yanıtla