SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Süper Lig Hedefi Yanlış Olur"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:47:42
A- A+ PAYLAŞ

Futbol yorumcusu ve spor yazarı Tunç Kayacı, Yeni Malatyaspor’un kamp çalışmalarını ve transfer politikasını yorumladı. 

PTT 1.Lig takımlarından Yeni Malatyaspor’u kamp yaptığı Bolu Gerede’de ziyaret ederek, takımın son durumu ve transfer çalışmalarıyla ilgili bilgiler alan Tunç kayacı, sarı-kırmızılı takımın gerçekçi olması gerektiğini, ilk sezonda Süper Lig hedefi koymanın yanlış olacağını söyledi.

Malatyaspor’un Anadolu’nun gönlünde taht kuran takımlarından biri olduğunu kaydeden Kayacı, “Adı Yeni Malatyaspor da olsa, sonuçta bu takım Malatyalıların takımı. Ve PTT 1.Lig’de mücadele edecek. Geçen sene hakikaten zorlu bir serüvenden sonra takım şampiyon oldu. Kolay olmadı. Ama sonuçta çıkmayı başardılar. Ancak tabi ki o kadronun çok yeterli olduğunu söyleyemem. Belki bugün o takımdan burada oyuncu var ama kesinlikle 1.Lig'in gücünü kalitesini bilmek lazım. Sanıyorum yönetim de bu yüzden aceleci davranmıyor. Doğru adımlar atıp, yanlış kararlar almak istemiyorlar. Hocayla buraya gelmeden önce de konuştum. Kalede bir arayışlarının olduğunu söyledi. Savunma hattının toparlandığını paylaştı yine. Orta sahayı yabancı oyuncularla takviye edip, hücuma alternatif oluşturma yönünde bir düşünce hakim” dedi.

"SÜPER LİG HEDEFİ KOYMAK YANLIŞ OLUR”

Sarı-kırmızılı takımın Bolu’da güzel bir çalışma ortamında yeni sezona hazırlandığını belirten Tunç Kayacı, futbolcuların motivasyonunun da üst seviye olduğunu ifade etti. Kayacı, bu sezonki hedefle ilgili Yeni Malatyaspor’un gerçekçi olması gerektiğini belirterek, “Gerçekçi olmak lazım. Yeni Malatyaspor’un ilk sezonunda Süper Lig hedefi koyması yanlış olur. Tabi taraftar şampiyonluk bekleyebilir. Taraftarlar biraz sabırlı olmalılar. İlk önce oluşturulan kadro ligin ilk yarısında ne yapar bunu bir görmek lazım. Ondan sonra puan cetvelindeki noktaya göre de devre arası takviye yapılır ya da yapılmaz. Ama önce tabi ki sezona hazırlık maçlarıyla birlikte iyi hazırlanmak lazım. Bu şekilde resim daha iyi görünür. Bizler de izlemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“MALATYA’NIN EN BÜYÜK AVANTAJI HOCASININ SÜPER LİG GÖRMÜŞ OLMASI”

Yeni Malatyaspor’un yeni yabancısı Sunday Mba transferini de yorumlayan Tunç Kayacı, “Nijeryalı oyuncuların en büyük özellikleri atletik olurlar. Malatya’nın en büyük avantajı Süper Lig görmüş bir teknik adamı var. Şimdi bu tür oyuncuların transferiyle taraftarlar daha çok coşar. Malatya’nın şuanda en büyük özlemi, bana göre lige iyi bir başlangıç yapmak. İyi bir başlangıç yaparsa gelen yabancılar da o havayı bulur. Açıkçası güzel bir sezon başlangıcı olur. Güzel bir sezon geçirir diye umut ediyorum. Her zaman söylüyoruz un var, şeker var, yağ var, helvayı yapmak için de bu işi bilen, tecrübeli biri de geldi takımın başına. Taraftar ayağı, futbolcu ayağı da olursa mutlu sona ulaşmamak için bir sebep yok” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız