SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Süper Lig Tamam, Bugün Sıra Şampiyonlukta

0
Güncellendi - 2017-05-21 01:05:35
Süper Lig Tamam, Bugün Sıra Şampiyonlukta
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Lig’de bitime bir hafta kala Süper Lig’e çıkmayı garantileyen Sivasspor ile Evkur Yeni Malatyaspor, bugün Sivas'ta şampiyonluk için karşı karşıya geliyor.

Sivasspor ile Evkur Yeni Malatyaspor, TFF 1. Lig’de mutlu sona aynı anda ulaştı. Ligin 33’üncü haftasında Süper Lig’e adlarını yazdıran iki takım, bugün saat 18.30'da Sivas’ta şampiyonluk için karşı karşıya gelecek. Rakibinin 2 puan önünde yer alan Evkur Yeni Malatyaspor’a şampiyonluk için beraberlikte yetiyor.

90 dakika sonunda TFF 1. Ligin şampiyonu belli olacak.

33 HAFTADA 61 PUAN TOPLADI

Sezona ‘şampiyonluk’ parolasıyla başlayan Evkur Yeni Malatyaspor, ligin son haftasında konuk olacağı Sivasspor karşısında istediği sonucu alarak, hedefine ulaşmak istiyor.

Ligin bitimine bir hafta kala adını Süper Lig’e yazdıran sarı kırmızılılar, 33 haftalık bölümde 61 puan toplarken, ligin son haftasına 2 puanlık avantajla girmesini bildi.

Evkur Yeni Malatyaspor, ligde 33 hafta sonunda 18 galibiyet, 7 beraberlik, 8 mağlubiyet aldı. Rakip ağları 47 kez havalandıran Malatya ekibi, kalesinde ise 36 gol gördü.

Evkur Yeni Malatyaspor, bu sezon deplasmanda 24 puan toplayarak, Eskişehirspor ile birlikte deplasmanda en çok puan toplayan takım oldu.

Dış sahada 16 karşılaşmaya çıkan Malatya ekibi, 7 galibiyet, 3 berberlik, 6 mağlubiyet aldı.

SON HAFTAYA 59 PUANLA GİRİYOR

TFF 1. Ligin güçlü ekiplerinden Sivasspor’da yeniden Süper Lig’e dönmenin mutluluğu yaşanıyor. Yiğidolar, ligin bitimine bir hafta kala Evkur Yeni Malatyaspor gibi adını Süper Lig’e yazdırmayı başardı.

Sivasspor, 33 hafta sonunda 59 puan topladı. Evkur Yeni Malatyaspor’un 2 puan gerisinde bulunan Yiğidolar, 33 haftada 16 kez galip gelirken, 11 karşılaşmada beraber kaldı, 6 karşılaşmayı ise kaybetti.

Kırmızı beyazlılar bu sezon iç sahada Giresunspor ve Evkur Yeni Malatyaspor ile birlikte en çok puan (37 puan) toplayan takım oldu.

Sivasspor, iç sahada 16 karşılaşmada 11 galibiyet, 4 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı. Yiğidolar, 16 karşılaşmada 30 gol attı, 6 gol yedi.

SİVASSPOR EVİNDE 14 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Sivasspor iç sahada aldığı sonuçlarla dikkat çekiyor. Kırmızı beyazlılar sahasında 14 maçtır yenilgi yüzü görmüyor.

Yiğidolar, son 4 iç saha maçında 3 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Mianisaspor ve Giresunspor’u 2-0, Bandırmaspor’u ise 3-0 yenen kırmızı beyazlılar, Ümraniyespor ile 0-0 berabere kaldı.

Evkur Yeni Malatyaspor, son 5 deplasman maçında 2 galibiyet, 2 mağlubiyet, 1 beraberlik aldı.

Deplasmanda Manisaspor’u 2-0, Adana Demirspor’u ise 2-1 yenen sarı kırmızılılar, Ümraniyspor’a 1-0, Bandırmaspor’a da 5-0 kaybetti. Malatya ekibi, Giresunspor ile 1-1 berabere kaldı.

KALKAVAN SİVASSPOR’UN 15, EYMS’NİN 1 MAÇINI YÖNETTİ

Karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan, şimdiye kadar Sivasspor’un 15, Evkur Yeni Malatyaspor’un ise 1 maçını yönetti.

Sivasspor, Kalkavan’ım yönettiği 15 karşılaşmada 7 galibiyet, 4 beraberlik, 4’te mağlubiyet aldı. Sivasspor, Mete Kalkavan’ın iç sahada yönettiği 7 karşılaşmada 5 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Evkur Yeni Malatyaspor, Mete Kalkavan’ın yönettiği 1 karşılaşmayı kazandı. Sarı kırmızılılar, o karşılaşma evinde oynadı.

Bu arada ligdeki son puan durumu da şöyle:

FOTO: E.Yeni Malatyaspor'un geçen haftaki Boluspor maçına çıkan kadrosu

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • KERNEKLİ (6 yıl önce)
    Kaderin cilvesine bak MALATYA'mız bugün lige şampiyon olarak çıkmak için sahada, takımımızı yıllar önce kata kulli ile küme düşüren Gaziantep bugün küme düştü. Oh olsun. Darısı Adana Demir in başına olsun inşAllah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeş malatyasporu Gaziantep Kümeye göndermedi, sadece Gaziantep de küme düşmüştük adamlar pozisyona bile doğru dürüst gitmedi golü bile kendi kalemize atmistik ömer Erdoğan la, o dönem kulüp içinde hain yöneticiler vardı bilerek düşürülmüstü halen mahkemeleri devam ediyor, Allah kimsenin başına vermesin bu ligi 11 yıldır bekliyorduk
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (6 yıl önce)
    Yeni Malatyaspor Sivas deplasmanında inanarak,azim ve kararlılıkla oynarsa Sivas'tan TFF 1.Lig şampiyonu olarak döner.EYMS'ye başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (6 yıl önce)
    Liderlik Malatyamizin hakki.. 27 hafta lider kaldık. İnşaallah lider de tamamlariz.
    0
    0
    Yanıtla
  • SELÇUK (6 yıl önce)
    Tarihi bir gün.Şampiyon bugün belli olacak. Playoff'a gidecekler bugün belli olacak. Ligden düşecek iki takım bugün belli olacak. Böyle bir heyecan süper lig'de yok.
    0
    0
    Yanıtla