SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Süper Lig ve Kupaya Erteleme

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:29:02
Süper Lig ve Kupaya Erteleme
A- A+ PAYLAŞ

Fenerbahçe futbol takımını taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırı sonrası futbol ailesi bugün İstanbul'da toplandı. Yapılan toplantılar sonrası, TFF ve kulüplerin aldığı ortak karar ile Süper Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda bu hafta oynanacak çeyrek final maçları 1 hafta ertelendi.

Yapılan ilk toplantıda TFF Başkanı Yıldırım Demirören bugün Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ'ı Beykoz-Riva'da yer alan TFF Merkezi'nde olayları masaya yatırdı.

Bu toplantının ardından Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden kulüplerin başkanları, TFF Merkezi'nde Bakan Kılıç, Başkan Demirören ve Başkan Gümüşdağ ile bir araya geldi. Taraflar, yaşanan saldırı sonrası Fenerbahçe kulübünün önümüzdeki haftalarda oynayacağı Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarının durumunu ve böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için alınacak tedbirleri görüştü.

Toplantının ardından bir basın açıklaması yapıldı.

Bakan Kılıç: "Alçakça ve haince bir saldırıdır"

Kulüp Başkanları ile yapılan toplantı öncesi Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Kılıç şöyle konuştu; "Bugün burada Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde hem Federasyonumuz, hem de Kulüpler Birliği Vakfı ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. Sözlerime Cumartesi akşamı Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırıyı tekrar kınayarak ve hiçbir şekilde bunu bir daha yaşamak istemediğimizi belirterek başlamak istiyorum.

Alçakça ve haince bir saldırıdır. Olayda yaralanan şoför kardeşimiz Ufuk Kıran şu anda hızlı bir şekilde iyileşme sürecinde. Ümit ediyorum en kısa süre içerisinde ailesinin yanında olacaktır. Rabbim ona da acil şifalar versin. Bugün burada gerçekleştireceğimiz toplantıda Federasyonumuz ve tüm kulüplerimizin temsilcilerine genel anlamda şu anda İçişleri Bakanlığımız ve Adalet Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerdeki bilgileri paylaşacağım. İnanıyorum ki burada yapılacak olan toplantıda Türk sporumuz, Türk futbolumuz bu olaydan çok daha güçlenerek, birbirine kenetlenerek çıkacaktır. Bu toplantı sayesinde gelecekteki çalışmalara çok daha azimli bir şekilde yürüyeceğimiz bir değerlendirme olacaktır diye düşünüyorum.

Tabii ki spor denince akla ilk gelen şey dostluk, kardeşlik, birliktelik ve saygıdır. Bunları da tekrar dile getirmek istiyorum. Sorunları masaya açıkça yatırarak ve bunları açık yüreklilikle değerlendirerek, öz eleştirimizi de yaparak geleceğe doğru yürüyeceğiz.

Ben tekrar sözlerimin başında söylediğim gibi inanıyorum ki bu olaydan Türk sporu ve futbolu güçlenerek çıkacak. Tabii burada kulüplerimize, Federasyonumuza, Kulüpler Birliğimize düşen görevler var. Hepimiz bunların bilincinde olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ben bu anlamda bugün hızlı bir şekilde bir araya gelen, toplanan değerli başkan ve temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Bu refleksi göstermenin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu saldırının Fenerbahçe Spor Kulübü'ne değil, Türk sporuna ve Türk futboluna yapılmıştır diye düşünüyorum. Ve bunun karşısında tek bir yürek olarak duracağımıza inanıyorum. Zaten bugüne kadar olan süreçte de bu birliktelik ve beraberliğin örneklerini gördük. Umarım bunlar daha da artacaktır. Herkese teşekkür ediyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız