SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Süper Ligde 2017- 2018 Sezonu Başlıyor

0
Güncellendi - 2017-08-11 02:54:44
Süper Ligde 2017- 2018 Sezonu Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig’de 60’ıncı sezon, aralarında Evkur Yeni Malatyaspor'un da bulunduğu, 12 ilden 18 takımın başlıyor. Bu sezon büyük heyecana sahne olacak ligde 5 İstanbul, 2 Ankara, 2 Antalya takımı yer alıyor.

Gençlerbirliği Kulübü'nün merhum başkanı İlhan Cavcav'ın adının verildiği Süper Lig’de 2017-2018 sezonu 68 günlük aradan sonra başlayacak. 12 ilden 18 takımın mücadele edeceği ve 306 karşılaşmanın oynanacağı Süper Lig’de 2017-2018 sezonu, 11 Ağustos Cuma gecesi Medipol Başakşehir-Bursaspor başlayıp, 24 Aralık'ta yapılacak 17. hafta maçlarıyla devre arası tatiline girecek. İkinci yarı 19-20-21-22 Ocak 2018'de yapılacak 18. hafta maçlarıyla başlayacak ve sezon 20 Mayıs 2018'de tamamlanacak.

“18 TAKIM KIYASIYA MÜCADELE VERECEK”

İlk sezonunda Fenerbahçe'nin, son sezonunda ise Beşiktaş'ın şampiyon olduğu lig tarihinde mutlu sonla en çok kucaklaşan takım, 20 şampiyonluğu bulunan Galatasaray. Sarı-kırmızılı takımı 19 şampiyonlukla Fenerbahçe takip ediyor. Beşiktaş'ın 15, Trabzonspor'un 6, Bursaspor'un da 1 şampiyonluğu var. Bu beş şampiyonun yanı sıra yeni sezonda Akhisar Belediye, Alanyaspor, Antalyaspor, Atiker Konyaspor, Evkur Yeni Malatyaspor, Gençlerbirliği, Göztepe, Kardemir Karabükspor, Kasımpaşa, Kayserispor, Medipol Başakşehir, Osmanlıspor ve Sivasspor, İlhan Cavcav'ın adı verilen sezonda mücadele edecek.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun ilgili statüdeki değişikliğiyle, 18 ile sınırlı olan futbolcu sayısı, 10 yedekle, 21'e kadar çıkarılabilecek. Yeni sezonda takımlar müsabaka isim listesini 18 yerine 21 olarak verebilecek. Bunun yanında daha önce 3'le sınırlı olan müsabaka esnasında belirlenen alanda ısınan futbolcu sayısı da 5'e yükseltildi.

İstanbul'dan 5 takım (Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Kasımpaşa, Medipol Başakşehir), Ankara'dan Gençlerbirliği ve Osmanlıspor, Antalya'dan Antalyaspor ve Alanyaspor, Bursaspor, İzmir'den Göztepe, Kardemir Karabükspor, Kayserispor, Atiker Konyaspor, Evkur Yeni Malatyaspor, Manisa'dan Akhisar Belediyespor, Demir Grup Sivasspor, Trabzonspor takımları ligde mücadele edecek.

SÜPER LİGDE İLK HAFTA PROGRAMI

11 Ağustos Cuma:

21.45 Medipol Başakşehir-Bursaspor-3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı

12 Ağustos Cumartesi:

20.00 Gençlerbirliği-Kardemir Karabükspor-Ankara 19 Mayıs Stadı

20.00 Akhisar Belediyespor-Demir Grup Sivasspor-Manisa 19 Mayıs Stadı

21.45 Alanyaspor-Kasımpaşa-Bahçeşehir Okulları Stadyumu

21.45 Göztepe-Fenerbahçe-Bornova Stadı (ev sahibi takım seyircisiz)

13 Ağustos Pazar:

20.00 Evkur Yeni Malatyaspor-Osmanlıspor- Malatya İnönü Stadı (ev sahibi takım seyircisiz)

20.00 Trabzonspor-Atiker Konyaspor-Şenol Güneş Spor Kompleksi

21.45 Beşiktaş-Antalyaspor-Vodafone Park

14 Ağustos Pazartesi:

21.45 Galatasaray-Kayserispor-Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu.

22 HAKEM GÖREV YAPACAK

Süper Lig'de 2017-2018 sezonunda geçen yıl olduğu gibi, aralarında Eskişehir Bölgesi'nin Malatyalı hakemi Suat Arslanboğa'nın da bulunduğu 22 hakem görev yapacak. Ligde yeni sezonda görev yapacak hakemlerden 7'sinin FIFA kokartı bulunuyor. Cüneyt Çakır ile birlikte Hüseyin Göçek, Halis Özkahya, Mete Kalkavan, Ali Palabıyık, Alper Ulusoy ve Halil Umut Meler, FIFA kokartlı hakemler olarak ligde maç yönetecek.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ufuk (6 yıl önce)
    Rüyamda 8. atığımızı gördüm osmanlıya inşallah tersi olmaz haydi hayırlısı
    0
    0
    Yanıtla