SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Süper Lige Yükselen 3. Takım B.B. Erzurumspor Oldu

0
Güncellendi - 2018-05-20 03:04:46
Süper Lige Yükselen 3. Takım B.B. Erzurumspor Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 1. Lig Play-Off Final maçında Gazişehir Gaziantep’i penaltılarla 5-4 yenen Büyükşehir Belediye Erzurumspor kupayı kaldırdı.

Çaykur Rizespor ve Ankaragücü'nün 1. Ligi ilk 2 sırada tamamlayıp direkt olarak Süper Lige yükselmelerinin ardından, 3'üncü takımı belirlemek amacıyla ilk 6'da  yeralan takımlardan, sırasıyla 3. Boluspor (60 puan), 4. Ümraniyespor (59 p.), 5. B.B.Erzurumspor (53 p.) ile 6. Gazişehir Gaziantep (53 p.) takımları play-off maçları oynamışlar, finale Gaziantep Gazişehir ve B.B. Erzurum kalmışlardı.

Gazişehir Gaziantep ile BŞB. Erzurumspor, Spor Toto 1. Lig Play-Off Final maçında Bursa’da karşı karşıya geldi. Normal süresi 0-0 sona eren maç, uzatmalara gitti. Uzatmalarda da gol olmayınca penaltı atışlarına geçildi. Penaltılarda rakibine 5-4 üstünlük sağlayan BŞB. Erzurumspor, kupayı kaldırarak Süper Lig’e yükselen son takım oldu.

Gazişehir Gaziantep tarafında büyük hüzün yaşanırken, BŞB. Erzurumspor kupayı kaldırmanın sevincini taraftarlarıyla paylaştı.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, “Çok mutluyuz. Sezonun finalini yaptık. Bugün iki şampiyon çıktı. Galatasaray ve Erzurumspor. Erzurumspor’u hak ettiği yere taşıdık. Sonsuz mutluluğunu yaşadık. İki penaltı kaçırdığımızda da inancımızı yitirmedik. Analarının ak sütü gibi helal olsun. Bizler onlara yol gösterdik. Muhteşem taraftarımız vardı. İçeride, dışarıda büyük destek verdiler. Büyükşehir Belediye Başkanımız bize büyük destek sağladı. Bu iş birlik beraberlik işi. Herkesi tebrik ediyorum. 20 sene sonra Erzurumspor’u layık olduğu yere taşıdık. İnşallah soyunma odasında futbolcularımla da bunu yaşayacağım. Şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.

Müsabakanın bitiş düdüğünün ardından sağanak yağmura aldırmadan kent merkezinde coşku içerisinde şampiyonluğu kutlayan BB Erzurumspor taraftarları büyük sevinç yaşadı.

Kent meydanında dev akrandan maçı izleyen taraftarlar galibiyetin ardından meşaleler yakarak şampiyonluğu kutladı.

Gece geç saatlere kadar büyük bir coşku yaşayan Erzurumsporlu taraftarlar takımları lehine tezahüratlarda bulundular.

Bursa, Erzurum- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Serdar Kaplan (5 yıl önce)
    Doğu takımlarının lige çıkması gayet sevindirici. Tebrikler Erzurumspor. Önümüzdeki yıllarda Süper lig'de doğu illerinin yoğun olması ümidiyle..
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (5 yıl önce)
    Erzurumsporu tebrik ederim.Doğu'dan bir takım daha süper ligde mücadele edecek.Dadaşlara başarılar dilerim.Ligde kalıcı olması dileğimle.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖzMalatyasporlu (5 yıl önce)
    Dadaşları tebrik eder süperligde başarılar dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Futbolda isi penaltıya birakmayacaksin bu tür finallerde takımlar beraberliğe oynuyorlar Antep yasin ve vebo ile kısmet tepti Erzurum a hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla