SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şüpheler Giderilmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:57:35
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, “Hemşehrimiz merhum Özal’ın ölümü hakkındaki belirlisizliğin ivedilikle ortadan kaldırılmasını arzu etmekteyiz” dedi.

MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, yaptığı yazılı açıklamada, “Zihinlerimize kattığı yenilikçi bakış açısıyla gelecek vizyonumuzu şekillendiren, dost, düşman nezdinde yüz akımız olan hemşehrimiz Sayın rahmetli Turgut Özal’ın ani ve şüpheli ölümü ile ilgili kamuoyu ile paylaşılan adli tıp raporu hafızalarda ve vicdanlarda yer alan şüpheleri giderememiştir. Yüce milletimizin vicdanını rahatlatabilecek umuduyla karşıladığımız soruşturma dahilinde yapılan adli tıp incelemesi ne yazık ki tartışmasız bir kanaate ulaştırmaktan uzaktır. Merhumun, bugünü beklercesine sağlam kalan naaşından yeterli verilere ulaşılmasına ve teknolojik inceleme imkanlarının üst seviyelerde olmasına rağmen ölüm nedeninin halen açıklığa kavuşturulmamış olması izaha muhtaçtır. Kesin bir bilirkişi görüşü oluşturmak yerine kamuoyunun kafa karıştırıcı açıklamalar ve yayınlara maruz bırakılması bizi en az Sayın Özal’ın ölümü kadar üzmektedir” ifadelerini kullandı.

“Milletimize yaptığı hizmetleri ile her dönem rahmetle andığımız değerli liderimizin ölümü hakkındaki belirlisizliğin ivedilikle ortadan kaldırılmasını arzu etmekteyiz. Şüphe ve endişe içinde kalmadığımız, şeffaf ve güvenilir bir ülkede yaşama arzumuza hizmet etmeyen bu ölümü hakkındaki belirsizliğin, ilgili kurumlarımız eliyle açıklığa kavuşturulacağına olan inancımızı korumak istiyoruz” diyen Akdaş, bunun için gereğinin yapılması beklediklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız