SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şüphelerim Arttı!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:18:02
A- A+ PAYLAŞ
Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevliyken, 2003 yılında eğitim uçuşu sırasında Fantom tipi iki savaş uçağının çarpışması sonucu şehit olan Üsteğmen Fatih Ongun'un annesi Melehat Ongun, "Oğlumun ölümünde şüphelerim vardı, Suriye'nin Türk uçağını düşürmesinin ardından kafamdaki şüphelerim arttı" dedi. 
 
Ongun, 29 yaşında şehit verdiği oğlu Fatih Ongun'un Asri Mezarlıktaki kabristanı başında dua etti. Oğlunun uçakta çektirmiş olduğu fotoğrafları da yanında getiren Ongun, "Oğlum 2003 yılında Malatya'da görev yaparken uçağının düşmesi sonucu şehit oldu. Kazadan sonra yetkililer bize fazla bir açıklama yapmadı. Ancak dönemin valisinin yaptığı açıklamada, olayda şüphe olmadığı sis nedeniyle test uçuşu yapan Fantom tipi savaş uçaklarından birinin önce dağa çarptığı arkasından gelen uçağın da onun kanadına çarparak düştüğü ve 4 subayın şehit olduğu haberi verildi. Ancak kazadan birkaç gün sonra gazeteler 'ABD yaptı yapacağın, 4 subayımızı şehit etti' diye haberler yaptı. Bu haberlerden sonra benim kafamda hep bir şüphe oluştu" diye konuştu.
 
Anne Ongun, şüphesini her yerde dile getirdiğini ancak herhangi bir sonuç çıkmadığını, son olarak da Suriye'nin oğlunun görev yaptığı üsten bir uçağını vurması sonucu 2 subayın şehit olması ile kafasındaki şüphelerin arttığını söyleyerek, şunları kaydetti:
"Kazadan sonra yetkililer bize 'kara kutu ortada yok' diye açıklama yapmadı. Daha sonra da 'kaza sonucu şehit oldu' dediler. Ancak Suriye'nin Türk uçağını düşürmesi hem benim yaralarımı tazeledi hem de şüphelerimi artırdı. Ben direkt olarak vurularak düşürüldü demiyorum ama birileri Türk uçaklarını düşüyor olabilir. Çünkü bizim çocukların kullandığı uçakların tamamı dışarıdan geliyor. Bu nedenle sistemleriyle oynanıp düşürülmüş olabilir. Benim tek amacım eğer böyle bir durum varsa bunu yapanlar cezasız kalmasın, cezasını çeksin. Çünkü ben 29 yaşındaki oğlumu şehit verdim."
 
"MALATYA'DAN KALKIP DÜŞEN UÇAKLAR ARAŞTIRILSIN"
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi Başkanı Ersin Güluçar, Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan uçakların o dönemde esrarengiz bir biçimde düştüğünü belirterek, "2001 yılında Diyarbakır'dan kalkan CASA tipi askeri uçağın Malatya'nın Yağmurlu köyü yakınlarında düşmesi sonucu 34 asker şehit oldu. 2002 yılında Malatya 7. Jet Hava Üssü'nden havalanan 2 fantom tipi uçak yine çarpışmış bu kez pilotlar uçaktan atlayarak hayatlarını kurtardı. Yine başka bir uçak ise karlı kaplı dağa inmek zorunda kaldı. 2003 yılında ise Fatih Ongun'un şehit olduğu kaza meydana geldi. En son olarak ise Suriye'nin vurduğu uçak yine Malatya'dan havalandı. Sürekli Malatya'dan ve o bölgeden kalkan uçakların düşmesi ve düşürülmesi bizlerde ve şehit yakınlarında soru işaretleri oluşturuyor. Bugün Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümü bile inceleniyor. Bence Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafından bu uçak kazaları incelenmeli, şehit ailelerine bir cevap verilmeli" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız