SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sur İçi Yerleşke Modeli' Olacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:16:56
'Sur İçi Yerleşke Modeli' Olacak
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi'de surların ayağa kaldırıldığını ifade ederek, 21. yüzyılın gerektirdiği standartlarda alternatif bir alt merkez kurmak istediklerini söyledi. 

Gürkan, Battalgazi'de, Türkiye genelinde öne çıkan projelere yenilerine eklemek için yola çıktıklarını ifade ederek, "Battalgazi surlarını ayağa kaldırmaya başladık. Bu başlangıcı Türkiye genelinde yine öne çıkacak bir proje ile "Sur İçi Yerleşke Modeli" ile tamamlayacağız. Sur İçi Yerleşke’de tarihsel ve kültürel doku ile uyumlu ve 21. yüzyılın gerektirdiği standartlarda alternatif bir alt merkez kurmak istiyoruz" dedi.

"KAYISI YERLEŞKESİ PROJESİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

Kayısı Yerleşkesi Projesi'ni çok önemsediklerini dile getiren Gürkan, "Dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 80’ini şehrimiz yapıyor. Kayısı Yerleşkesi Projemizle endüstriyel değeri yüksek yerel ürünümüzü kayısımızı ulusal ve uluslararası piyasalarda daha prestijli bir yere taşımak istiyoruz. Kayısı Yerleşkesi Projesiyle Kayısıcılık ile İlgili Bilimsel Çalışmaları, Araştırma - Geliştirme (Ar-Ge) İş ve İşlemelerini gerçekleştirilecek bir merkezin, kongre merkezinin, kongre merkezi ile bağlantılı konaklama mekanlarının, kayısı entegre tesisinin, kayısı ve ürünlerinin satın alınacağı mağazaların, kayısı tarımı, kayısı sanayi ile ilgili geçmişten günümüze kullanılan araç gereçlerin yer aldığı şehrimizin kayısıcılık konusundaki hafızasını yansıtan yaşayan müzesi ile ve bütünleyen bitki müzesi (Arbeterum, Herbaryum) ile prestijli bina mimarisi ile inşa edildiği Kayısı Yerleşkesini hizmetinize sunmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız