SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sur Restorasyonunda 2. Etap

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesindeki tarihi kale surlarının restorasyonuyla ilgili 2. etap çalışmalarına başlandı.

Surların onarımına ilişkin olarak ilçe belediyesinden yayınlanan basın bülteni şöyle:

"2 bin 850 metre uzunluğundaki tarihi kale surlarının restorasyonun 2.etap çalışmalarına başlandı.

İlçemizde bulunan 2 bin 850 metre uzunluğundaki tarihi kale surlarının restorasyon çalışmalarına yeniden başlandı.

Restorasyon çalışmalarına 2010 yılında başlanmıştı, kış mevsimi dolayısıyla verilen aranın ardından, havaların ısınmasıyla birlikte 2. Etap çalışmalarına başlandı.

Çalışmaların, 71 burcu ve 11 kapısı bulunan surların batı kısmındaki Sıptırız girişinden başladığını ifade eden Başkan Gürkan;"Kale surlarının restorasyonunu İl özel idaresi, emlak paylarından ödenek aktarmak suretiyle başlatan ve her gün takibini yapan Sayın Valimiz; Doç. Dr. Mehmet Ulvi Saran’a şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Onarım yapılan surları yerinde inceleyen başkan Gürkan, çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini, aslına uygun projelendirildiğini, bittiği takdirde muhteşem görünüşü, tarihi özelliğinin ortaya çıkacağını, İlçenin çehresinin değişeceğini, güzelleşeceğini, çevre düzenlemeleriyle bütünleşeceğini, Battalgazi’nin eski asaletli dönemlerine geri döneceğini, turizm açısından da büyük bir gelişme sağlanacağını söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız