SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sürece Katkı Sağlayacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:08:44
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'den 25 belediye başkanının Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi Toplantısı'na katıldıkları bildirildi. Toplantıda, AB üyelik sürecinde belediyelerin hazırlanması ve Avrupa ülkesi belediyeleri ile işbirliğinin geliştirilerek entegrasyon sürecine katkı sağladığı belirtildi. 

Malatya’nın Battalgazi İlçe Belediyesi tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR), Avrupa'nın 200 yıl önce ilk anayasasının yazıldığı Cadiz kentinde 26-28 Eylül 2012 tarihleri arasında yapıldı. Avrupa düzeyindeki yerel yönetim temsilcilerini bir araya getiren genel kurul toplantısına Türkiye'den 25 belediye başkanı katıldı. 25 belediye başkanı içerisinde Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da yer aldı. Toplantının açılış konuşmalarını Cadiz Belediye Başkanı Teofila Martinez Saiz, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) Stuttgart Belediye Başkanı Wolfgang Schuster, İspanya Belediyeler ve İller Federasyonu Başkanı Sevilla Belediye Başkanı Juan Ignacio Zoido Alverez ve Astorya Prensi yaptı. Avrupa'nın en büyük yerel ve bölgesel kurumu haline gelen CEMR 50 üzerinde ulusal birliği temsil etmekte ve 39 ülkenin belediyelerini kapsamaktadır. Toplantıda kişisel hak ve özgürlükler, yerelleşme, demokrasi ve kalkınma alanında yenilik, krizden çıkış stratejileri, işsizlik, eşitlik, inovasyon, dünyada yerelleşmenin durumu, nesiller arasında diyalog ve dayanışma, göçmenlerin entegrasyonu, ileri bir Avrupa ve daha güçlü bir Avrupa yaratılmasında yerel yönetimlerin katkısı konulu panel ve oturumlar düzenlendi" bilgisi verildi.

Başkan Selahattin Gürkan, yapılan toplantının AB üyelik sürecinde belediyelerimizin hazırlanması ve Avrupa ülkesi belediyeleriyle işbirliğinin geliştirilerek entegrasyon sürecine katkı sağlayacağını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız