SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sürece Önem Veren Ak Parti"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:56:26
A- A+ PAYLAŞ

AKP Mardin Milletvekili Adayı Yazar Orhan Miroğlu, “Bir koalisyon dönemi tekrar yaşamamalı Türkiye. Yeni anayasa yapımı eğer AK Parti tek başına iktidar olamazsa bir başka bahara kalacak gibi görünüyor” dedi.

4. Malatya Kitap Fuarı’na katılarak kitaplarını imzalayan AKP Mardin Milletvekili Adayı Yazar Orhan Miroğlu, seçime ilişkin olarak görüşlerini açıkladı.

Miroğlu, “Seçim sonrası Türkiye, sandıktan çıkacak sonuçlarla belli olacak. Burada benim önemsediğim AK Parti’nin oy kaybetmemesi. Yani bir koalisyon dönemi tekrar yaşamamalı Türkiye diye düşünüyorum. Şunu söylemek isterim; mesela geçenlerde İtalya’da koalisyon kurmak yasaklandı. Yani bir yasa çıkartıldı ve bundan sora İtalya’da koalisyonlar olmayacak. Kimin için böyle bir karar aldı İtalya? Çünkü 69 yılda 63 koalisyon hükümeti ile yönetildi ve çok kötü yönetildi. Dolayısıyla ben Türkiye’de tek partili bir hükümetin olmasını çok isterim. Seçimin problemlerden birisi HDP’nin barajı aşacak mı, aşmayacak mı? Özellikle onun üzerine muhasebe yapılıyor. Tabiki temsiliyet sağlamasını isteriz. Bu temsiliyetin meşru zeminlerde olmasını da savunmak lazım. Barajın aşılıp aşılmayacağına bağlı olarak parlamento ya çok etkin görevler yapabilecek, yeni anayasayı yapabilecek, çözüm sürecini başarıya ulaştırabilecek yada 4 yıl daha 2019 seçimlerine kadar Meclis’imiz biraz oyalanacak, biraz iş yapar görünecek. Ama yeni anayasa yapımı eğer AK Parti tek başına iktidar olamazsa bir başka bahara kalacak gibi görünüyor” dedi.

Yazar Miroğlu, “Çözüm sürecine önem veren şuanda AK Parti. Çözüm Sürecinin zemininde durması gerekende HDP. Ne kadar duruyor bu zeminde, ne kadar duramıyor, bu ayrı bir mesele. Ama iki partinin sorunuymuş gibi görünüyor. CHP, ‘İmralı ile görüşmeleri keseceğini’ söylüyor. Onu açıkça Kılıçdaroğlu ilan etti.   Çözümün Meclis’te olacağını savunuyor CHP. Dolayısıyla bizim anladığımız ya da kamuoyunun benimsediği anlamda bir Çözüm Süreci anlayışı CHP’nin yok. MHP, zaten Çözüm sürecini bir ihanet projesi gibi görüyor” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız