SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Süreci İyi Yönetmeniz Gerekiyor"

A- A+ PAYLAŞ
 
Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti. 
 
Ziyarete, Malatya Valisi Doç.Dr. Mehmet Ulvi Saran, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Belediye Meclis Üyeleri  ile Belediye Başkan Yardımcıları katıldı.
 
Ziyaret sırasında Belediye çalışmaları hakkında kısa bilgiler veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’i Malatya’da ağırlamaktan onur ve mutluluk duyduklarını belirterek, Şahin’i Malatyalıların bakanı olarak gördüklerini söyledi.
 
Malatya’nın gelişmesi, bölgesinde bir cazibe ve çekim merkezi olması için önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Çakır, bunların başında da sorunsuz, planlı büyüyen, modernleşen, sosyal ve kültürel ihtiyaçlara cevap verebilecek bir şehir oluşturma çalışmalarının geldiğini söyledi. 
 
Şehir genelinde bir dönüşüm projesinin uygulandığını kaydeden Başkan Çakır, “Cadde, sokak,  kaldırım, meydan, düzenleme ve yayalaştırma çalışmaları, ulaşım planlamasına uygun bir şekilde devam ediyor.  Şehrin her türlü altyapısının tamamlanması noktasında koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehirlerde eksik olan sosyal faaliyetlerin yapılabileceği mekanların daha fazla olması adına bütün semtlerimizde oluşturmuş olduğumuz çok amaçlı semt konakları yapıyoruz. Bu yıl ilkini açacağımız Hanımlar Kültür ve Spor Merkezimiz var. Açılışını Mart ayı gibi planlıyoruz. Buranın açılışını sizin yapmanızı bekliyoruz. 
 
Yine buna paralel olarak, Yaşam Merkezi projesini ihaleye çıkaracağız. Bay ve bayanlara yönelik iki ayrı şekilde yapacağız. Çok amaçlı bir yaşam merkezi olacak. 
 
Sosyal projelerimiz içerisinde sanat merkezimiz var. Sayın başbakanımızın bu merkezden dolayı bize verdiği bir ödül var. Sanat merkezi içerisinde 20 farklı dalda eğitim veriyoruz. Burada risk altındaki çocuklarımızı topluma kazandırma anlamında eğitimler veriyoruz. Ev hanımlarımıza da çeşitli eğitimler veriyoruz. Bu sene için de Sanat Galerisi projesi hazırlıyoruz. 2 bin m2 olan sanat merkezimizi, hazırladığımız projelerle 5-6 bin m2 ye çıkaracağız. Burada aynı zamanda dersaneye gidemeyen öğrencilere eğitim veriyoruz. Burayı onlara dahil edeceğiz. Bu çalışmalarımız esnasında sizlerin desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 
"HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ.."
Yaptığı hizmet ve yatırımlardan dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı kutlayan ve her türlü sosyal belediyecilik hizmetlerinde yanında olduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Bir taraftan küreselleşmeyi yönetmek durumundayız. Bir taraftan da yerel gücümüzü korumak durumundayız. Küreselleşmeyi yönetmenin en önemli tarafı, yerelleşmeyi de beraber yükselen bir değer olarak tutabilmektir. Kendine ait her türlü değeri koruyarak, kollayarak büyüyebilmek, küreselleşmek bizim en büyük hedefimizdir. Biz yola çıkarken kalkınma yerelde başlar dedik. Sayın Başbakanımızın İstanbul’daki yerel kalkınma hamlesinin bütün Türkiye’de yaygın hale dönüştürülmesi ve onun sosyal belediyecilik anlayışı bütün Türkiye’de yaygınlaştırıp, güçlendirmemiz bizim en büyük hedefimizdir” dedi. 
 
Malatya’ya birçok defa geldiğini, her seferinde de Malatya’yı değişen, gelişen, güzelleşen, yerel gücünü kuvvetli bir şekilde kullanan İl olarak gördüğünü kaydeden Şahin, “Başkanımız ve ekibini kutluyorum.  Kardeşlik hukuku içerisinde, merkezle, hükümetle, milletvekillerimizle başkanımızın ilişkilerinin sağlıklı bir şekilde gitmesiyle bütün Malatyalılar kazanıyor. Malatya bir taraftan da göç alıyor. Göçle ilgili bu süreci iyi yönetmeniz gerekiyor. Göç demek, daha fazla hizmet demek. Bunların hepsini iyi yönetmeniz gerek. Burada başkanımız bir taraftan altyapı ihtiyaçlarını giderirken, bir taraftan da sosyal belediyeciliği iyi yapması lazım. Bu nasıl olacak: Başkanımızın biraz önce söylediği o sosyal tesisleriyle bölgenin ihtiyaçlarını gidermek ve insan odaklı büyümektir. İnsana hizmet etme anlayışıdır. Onun bir faydası daha oluyor. Özellikle kadınlarımız açısından, evinden çıkma, dostluklar edinme, sosyal ilişkilerin artmasına, ilişkiler düzelince de sosyal barışın artmasına neden oluyor. Bu bölge için de bu çok daha önemli. Özellikle spor, kültür, sanat merkezleri, önemli bir değişim, dönüşüm aracı Malatya için. Biz de sayın Başkanımızın sosyal belediyecilikte yaptığı her şeyde sosyal politikalar bakanı olarak yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Yapacağı projelerde veya beraber yapmamız gereken projelerde her türlü desteği verebiliriz. Biz her zaman yanında olacağız. Onun hem proje odaklı, hem karşılıklı işbirliği konusunda yapılması gereken ne varsa da bunu yapma gayreti içerisinde olacağız” dedi.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ekibine teşekkür ederek, başarılı çalışmalarının devamını dileyen Şahin, “Sevindirici olan bir şey, yeşili, suyu ve doğal zenginliği olan bu şehir, artık yeşili ve suyunu daha görünür, daha güzel, ve değişime uygun hale dönüştürüyor. Bu başkanın ve ekibinin ufkuyla alakalı bir şey” şeklinde sözlerini tamamladı.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaret sırasında Bakan Fatma Şahin’e kristal kayısı ile kuru kayısı hediye etti.
 
SANAT MERKEZİNİ ÇOK BEĞENDİ…
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Belediye ziyaretinin ardından Sanat merkezine geçerek incelemelerde bulundu. İnceleme gezisine Malatya Valisi Dr. Ulvi Saran,  Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin ve Cemal Akın’da eşlik etti. 
 
Sanat Merkezindeki kursiyerlerle yakından ilgilenen Bakan Şahin, Malatya Belediyesi Şehir Tiyatrosu kursiyerleri tarafından sahnelenen “Mutsuz ve Mutlu Aile Fotoğraf Çalışması” adlı oyunu izledi.  
 
Ayrıca Sanat Merkezinde Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kursiyerler tarafından yapılan ebru çalışmasının yer aldığı bir tabloyu Bakan Şahin’e hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız