SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sürecin Yakın Takipçisiyim.."

A- A+ PAYLAŞ
İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın şike soruşturması kapsamında Galatasaray'ın şampiyon olduğu, Malatyaspor'un ise süper ligden düştüğü 2005- 2006 sezonunun tüm maçlarını incelemeye başlayacağına ilişkin haberlerin ardından, Malatyaspor'un o dönemde uğradığı haksızlığı geçtiğimiz günlerde bir kez daha gündeme getiren eski kulüp başkanı Hikmet Tanrıverdi, son gelişmeler üzerine konunun yakın takipçisi olacağını söyledi.
"BİR ŞEHRİN GÜNEŞİ SOLDU.."
Tanrıverdi, 2005- 2006 sezonunun tüm maçlarının incelemeye alınacağı yolundaki haberler üzerine yaptığı değerlendirmede şöyle dedi:
 
"Biz o dönemde üzerimize oynanan oyunları Federasyona ve ilgili kurullarına ilettik, ne acıdır ki bizim sesimizi duymamazlıktan geldiler… Konuların üstü kapatıldı ve biz hiç hak etmediğimiz bir alt lige düştük… Bugün gelinen süreçte umarım haklılığımız ortaya çıkar ve adalet tecelli eder. Onca emeğimizin onca çabamızın boşa gitmesinin yanı sıra bir şehrin adeta güneşi soldu… Ve ne yazık ki o gün oynanan oyunlar köklü bir kulübü hangi noktalara getirdi… Yıllar geçse de ben kişisel olarak Malatyaspor’un hakkını aramaya devam edeceğim ve şayet sesimi duymak isteyenler olursa da duyuracağım.Bugün gelinen sürecin de yakın takipçisiyim”. 
 
"O SEZON İNCELENMELİ.."DEMİŞTİ..
Tanrıverdi, geçtiğimiz günlerde Akşam Gazetesi'nden Esin Gedik'in kendisiyle yaptığı röportajda, Türk futbolunda şikeyle ilgili soru üzerine değerlendirmeler yapmıştı. Tanrıverdi, bu röportajında 2005-2006 sezonundaki tüm maçların incelenmesi gerektiğini bildirmişti. malatyahaber.com'un da yayınladığı o röportajın bir bölümü şöyleydi:
 
"..Tanrıverdi, Malatyaspor'un 1. Lig'e çıkarmayı ve başarılı sezonlar geçirmesini sağlamış bir kulüp yöneticisi. 2002-2006 yılları arasında başkanlık yapan Tanrıverdi, Malatyaspor'un bir alt lige düşmesinin ardından yapılan kongrede başkanlığa adaylığını koymamıştı. Tanrıverdi'nin kulüp başkanlığını yeniden gündeme getiren 3 Temmuz tarihinde başlayan şike operasyonu oldu. Tanrıverdi, 2006'da Malatyaspor'un şike yapılarak ligden düşürüldüğünü hatta bu şikeyi belgelediklerini de söylüyor ama kimse sesine kulak vermemiş. Hikmet Tanrıverdi ile futbolun yeni dönemini ve geçmişte yaşananları konuştuk...
 
- Hikmet Bey, siz şikeyi belgelediniz ama karşılıksız kaldı. Neler yaşanmıştı?
Malatyaspor iki kez şikenini mağduru oldu. Biri benden önceki dönem sanıyorum 1989 yılı, Boluspor-Adanaspor maçında şike yapıldı ve Malatyaspor ligden düştü. Malatya'ya bir miktar tazminat ödenerek olay kapatıldı. İkinci şike olayı 2006 yılında oldu. Yüzde 100 haklı olduğumuz ortada olduğu halde, belgeler olduğu halde sonuçsuz kaldı.
 
Şikenin en yoğun olduğu yıl 2006'ydı
- Şikeyi kim yaptı ve nasıl belgelediniz?
Aslında 2006 yılının tamamı incelenmeli, çok ilginç bir sezon oldu. O yıl çok özeldi, hem biz küme düştük, hem de Fenerbahçe'nin şampiyonluğu gitti haksız olarak. O dönemde, Denizlispor, bizim Çek futbolcular oynamasın diye 300 bin dolar teklif etmiş, kabul edilmiş. Aracı Türkiye'den ayrılıyor ancak para eline ulaşmıyor. Bununla ilgili kulüp yöneticilerine mektup yazıyor. Biz bu mektubu sunduk federasyona. Mektupta açık açık her şey yazıyor. İncelenmesi gereken bir başka maç da yine aynı yıl oynanan Denizlispor-Rizespor maçı.
 
Rizeliler gol atınca üzüldü
- O maçta neler oldu?
Rize'de oynanan o maç 1-2 bitti ve Denizli kazandı. Maçtan 3 gün önce Karadeniz TV'de maçın 0-2 biteceğini söylüyor bir yorumcu, maç 0-2 giderken Rize bir gol atıyor. Rizeli futbolcular 'biz ne yaptık' dercesine ellerini başlarının arasına alıyor. Denizli o maçı kaybetse küme düşecekti. Bize de beraberlik yetiyordu.
 
Kulüp başkanları yasayı okumamış
- Son soruşturmaları nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bu soruşturmanın sonu ne olursa olsun ceza alınır ya da alınmaz ama bundan sonra Türkiye'de artık futbol değişecek, bir beyaz sayfa açılacak. Kimsenin artık bu tür şeylere cesaret edemeyeceğini düşünüyorum. Ki bu şike yasası çıktığında herhalde kulüp başkanları bu yasası tam olarak okumuş olsaydı zaten hiç konuşma bile yapmazlardı hatta cep telefonu bile kullanmazlardı.  Çünkü yasa çok ağır ve konuşmanız şaka bile olsa ceza alma durumunuz var, çok ağır ve net. Kulüp başkanları kendi aralarında konuşup şakalaşırlar 'biliyorsun sıkıntıdayız bu maçı almamız lazım verirsin artık bize' derler artık bu bile şike suçu sayılabiliyor. O nedenle bundan sonra tahmin ediyorum kimse konuşmaz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız