SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Süreçten Netice Alacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Yazıcıoğlu ailesinin ve BBP'nin avukatı Selami Ekici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesiyle ilgili dosyanın Malatya'daki özel yetkili savcıya gönderilmesini değerlendirdi.

Avukat Selami Ekici, yaptığı açıklamada şöyle dedi;"Bilindiği gibi 25 Mart 2009 tarihinde Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşı, bulundukları helikopterin düşmesi sonucu şehit olmuşlardır. Olayın başlangıcından itibaren ailesi, Büyük Birlik Partisi ve genel başkanımız Yalçın Topçu bu olayla ilgili millet vicdanında oluşan şüphelerin aydınlatılması için hukuki ısrarlarını devam ettirmişlerdir. Ve bu vech ile Cumhurbaşkanlığı DDK tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda millet vicdanında oluşan şüpheler daha da kuvvetlenmiştir"

Helikopterin düşmesinden sonraki süreçte yaşananların tesadüfe bağlanamayacağını belirten Avukat Selami Ekici, "Soruşturmayı yürüten Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı arama kurtarma faaliyetlerine iştirak eden görevlilerin kasıtlı olarak helikopter enkazına ulaşılmasına engel oldukları, bu itibar ile yaşanan bir dizi olumsuzlukların tesadüfe bağlanamayacağı, birbirileri ile aralarında illiyet bağı bulunabileceği, bu sebeble örgütlü bir güç tarafından gerçekleştirilen eylemin sonrasında da delil karartma ve enkaza ulaşılmasının engellendiği, arama kurtarmanın sabote edildiği, tüm bunların ortak bir amaca yönelik yapılmasının kuvvetle muhtemel olmasının karşısında örgütlü bir sabotaja dair suç şüphesinin varlığı sebebiyle fezleke hazırlayarak dosyayı CMK 250. maddesi gereğince Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermişti" dedi.

Ekici, BBP olarak bundan sonra da hukuki sürecin takipçisi olacaklarını, kimseyi peşinen suçlu ilan etmeyeceklerini ve hukuki süreçten ısrarla netice almaya gayret edeceklerini ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız