SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sürek Avı Başlatıldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:23:09
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, toplu davalarla ''bir sürek avı başlatıldığını ileri sürerek, ''Nerede beğenmedikleri, muhalif birisini görseler yakala, içeriye at'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, özgürlüğün, demokrasinin olmadığı ortamda hiçbir alanda gelişme kaydedilemeyeceğini söyledi. 

Adaletin üç önemli ayağının savcı, yargıç ve avukatlar olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, yargıçların siyasi otoritenin emrine sokulduğunu iddia etti. Gazeteci Saygı Öztürk'ün Balyoz Davası'na ilişkin bugünkü yazısına değinen Kılıçdaroğlu, ''O Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeleri orada oturdukları sürece bu ülkeye adalet gelmez. Adaleti çiğnemişlerdir'' dedi.  

''Hocalar öğrencilerin yüzüne nasıl bakıyorlar?' 

Özellikle hukuk fakültelerinin yaşananlara sessiz kalmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, ''Ben merak ediyorum, hukuk fakültelerinde o ders veren hocalar öğrencilerin yüzüne nasıl bakıyorlar acaba? O öğrencilere hukuku nasıl anlatıyorlar?'' diye sordu. 

Savcı olmadan, kapılar kırılarak içeri girildiğini ve avukatların gözaltına alındığını iddia eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''Neymiş? Kaçarlarmış bunlar. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı yurtdışındaymış, arandığını duyunca binmiş uçağa gelmiş. Onlar sizden daha yurtseverdir Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Unutma bunu. Toplu davalarda Türkiye'de bir sürek avı başlattılar. Ava çıkmışlar mübarek. Nerede beğenmedikleri, muhalif birisini görseler yakala, içeriye at. Böyle demokrasi mi olur?'' 

Evren bile yapmadı 

Hükümetin kendisini, Türkiye'de yaşanan olumsuzlukları ortaya koyduğu için eleştirdiğini, ancak bunların gerçekler olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ''Gerçekler acıdır. Recep Bey de bu gerçekleri kabul edecek. Dünya görüyor bütün bunları. Dünyaya da duyuracağız bunları. Kenan Evren bile bunları yapmadı. Hiçbir askeri yönetimde olmadı. İlk kez yargı ayaklar altına alındı'' değerlendirmesinde bulundu.  

''Kibre bak sen'' 

Bugün gelinen noktada toplumun tüm kesimlerinin sıkıntı içinde olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, ''Atama bekleyen öğretmen, 'atamayı yapın' diyor. Kibre bakın siz, ' o oy senin olsun' diyor. Sonrada da diyeceğiz ki 'Kibir şeytanda vardır' diyeceğiz. Ben söylemiyorum, o söylüyor. O zaman kendine dön bir bak'' ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız