SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sürek Avı Devam Edecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:40:14
A- A+ PAYLAŞ

Doğa ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, Malatya’da sürek avına devam edeceklerini söyledi. 

Deligöz, domuz sürek avı noktasında çalışmaların devam ettiğini kaydederek, “Domuz sürek avı kamuoyunda yakinen takip ettiğimiz bir olay. Domuz sürek avına avcıların katılımını sağlamak gerçekten çok zor. Çünkü yöremizde avcıların hobileri arasında domuz avlamak yok. Tabi bunun yanında domuz avı teknik bir olay. Her avcının yapabileceği, becerebileceği bir olay değil. Bölge müdürlüğü olarak yöremizde bulunan avcı dernekleriyle irtibata geçtik sürek avını başlattık. Tabi Türkiye’de birçok yerde sıkıntı oldu. Ama biz Malatya’da sürek avı yapmanın mutluluğunu yaşadık” dedi.

Malatya’da domuz sürek avı noktasında avcılarla iyi bir çalışma yaptıklarını ifade eden Deligöz, şöyle konuştu:“Sürek avında avcı bulma noktasında büyük sıkıntı yaşanıyor. Biz, Malatya’da avcı derneklerimizle bir araya geldik ve avcılarımıza sürek avıyla ilgili teknik bir eğitim verdik. Eğitimin ardından sürek avına başladık. Tabi sürek avına başladığımız dönem, domuzların hepsinin etkisiz hale getirilebileceği bir dönem değildi. Zira sürek avına başladığımızda, domuzlar dağınık vaziyetteydi. Beslenebilecekleri alanlar geniş olduğu için dağınık durumdaydı.” 

Ocak ve Şubat ayında domuz sürek avlarının devam edeceğini kaydeden Deligöz, şunları söyledi: “Bir sürek avı daha yapacağız. Bölgemize bağlı 14 ile baktığımızda Adıyaman, Tunceli, Şırnak ve Malatya’da sıkıntı var. Biz avcı derneklerimizle birlikte Ocak ve Şubat ayında bir sürek avı daha yapacağız. Tabi yüksek kesimlerde kar olacağı için, domuzlar dereleri ve kar yağmayan bölgeleri tercih edecek. Bu noktada sürek avında verimli olacağımızı düşünüyoruz.”

Deligöz, domuz popülasyonunun yüksek olduğu yerlerde sürek avı yaptıklarına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bazı noktalarda vatandaşın, domuzun zararını abarttığını görüyoruz. Kamuoyunun da yanlış yönlendirilmesine sebebiyet verebiliyorlar. Domuz doğal hayatın bir parçası. Biz domuzların tamamını etkisiz hale getirirsek, ekosistemin bozulmasına sebebiyet vermiş oluruz. Domuz popülasyonunu bitirirsen, bu sefer onlarla beslenen yabani hayvanlar köylere inmeye başlar. Bu nedenle biz aşırı domuz popülasyonu olan yerlerde sürek avı yapıyoruz. Daha fazlasına biz izin vermeyiz. Diğer yaban hayvanlarının beslenmesinde domuzun faydası var. Bunu da inkar edemeyiz. Dolayısıyla biz doğanın dengesini bozmadan domuz sürek avı yapacağız.”

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız