SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sürekli Baş Ağrısına Dikkat !

0
Güncellendi - 2016-02-17 10:58:57
Sürekli Baş Ağrısına Dikkat !
A- A+ PAYLAŞ

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yrd.Doç.Dr. Soner Büyükkınacı, sürekli baş ağrısına dikkat çekerek, “Baş ağrısı vücudun baş kısmı dahil olmak üzere boyun ve sırtın yukarı kısmına doğru kendini gösteren ağrılardır. Baş ağrısının altında yatan birçok sebep vardır. Birincil baş ağrıları; gerilim tipi, küme baş ağrıları, migren ağrıları olarak sınıflandırılabilir” dedi.

Gerilim tipi baş ağrısının en çok rastlanan ağrı modeli olduğunu kaydeden Yrd.Doç.Dr. Soner Büyükkınacı, “Gerilim tipi baş ağrısının altında yatan önemli sebepler vardır. Stres, uzun süre bilgisayar kullanımı, psikolojik sebepler bu ağrının oluşmasında etkili olur. Genellikle kısa süren ağrılardır. Hastanın günlük yaşamına devam edebilecek seviyededir. Küme baş ağrıları hastanın baş kısmının tek bir bölgesinde kendini gösteren ağrılardır. Bu ağrıların şiddeti yüksektir. Tekrarlayan bir yapısı olduğundan hasta günlük yaşamına devam etmede zorluk çeker. Migren ağrıları tekrarlayıcı özelliğe sahiptirler. Hastanın hareketine göre şiddeti yükselebilir. Ayrıca kusma ve bulantıda migrenle birlikte görülebilen rahatsızlıklardır. Bu anlamda başın tek bir tarafında etkili olan migren, hastanın günlük yaşamını negatif yönde etkiler” diye konuştu.

İkincil baş ağrılarının ise başka bir hastalığın belirtisi olabileceğini ifade eden Yrd.Doç.Dr. Soner Büyükkınacı, “Beyin ve sinirlerin zarar görmesiyle beraber ortaya çıkan ağrılardır. Yaralanmalar, beyin tümörleri, beyindeki basıncın artması ve boyundaki sinirlerden dolayı ikincil baş ağrıları görülebilir. Baş ağrısı tedavisinde en önemli nokta tanının doğru bir biçimde konulabilmesidir. Bunun için hastanın baş ağrısının ne zaman başladığı, ne kadar sürdüğü, hangi bölgelerde etkili olduğu, tekrarlayıp tekrarlamadığı sorulur. Bunun yanında ikincil tip baş ağrılarında Beyin MR veya EEG (Elektroensefalografi) gibi görüntüleme teknikleri kullanılarak baş ağrısının hangi hastalığın belirtisi olduğuna karar verilir. Birincil baş ağrılarında ilaçla tedavi kullanılırken ikincil baş ağrılarında yapılan tetkiklerden sonra tedaviye karar verilir. Dirençli baş ağrılarını sebebini her zaman araştırmak gereklidir” şeklinde konuştu.

İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız