SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sürekli Dile Getiriliyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:48:39
A- A+ PAYLAŞ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Adalet Komisyonu'nun ana komisyon olmasına karar verildiği anda, Fırsat Eşitliği Komisyonu'nu ikincileştirmek bu komisyon üyelerini küçük görmek söz konusu değil" dedi. 
 
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık başkanlığında toplanan Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı'nı tali komisyon olarak görüştü. Komisyonun toplantısına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de katıldı. Bakan Şahin, yaptığı konuşmada, kadının yaşam hakkını kapsayan önemli bir yasal altyapıyla karşı karşıya olunduğunu belirterek, tek hedeflerinin kadının yaşam hakkını korumak olduğunu anlattı. 
 
Şahin, "Temel hak ve özgürlüklerini alan yapıcı tedbirler geliyor, ondan dolayı esas komisyonun Adalet Komisyonu olmasına karar verildiği anda Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun ikincileştirmek bu komisyon üyelerini küçük görmek söz konusu değil. Yapılan değişimin adalet sistemimizdeki değişimden kaynaklanan bir değişim olduğu bana söylendi. Gerekli görülürse, Adalet Komisyonu'na hep beraber gideriz, gerekli müdahaleyi yaparız" diye konuştu. Kanunun, Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk kez uygulanan bir içeriği kapsadığını belirten Şahin, "Ben sana uzaklaştırma veriyorum eğer sen buna uymuyorsan ben senin temel hak ve özgürlüklerini elinden alıyorum ve sana ceza veriyorum' diyor yasa" dedi. 
 
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Öznur Çalık ise, kadına şiddetin önlenmesinin milletvekilleri ve Bakanlarla her platformda sürekli dile getirildiğini anlatarak, Türkiye'nin bu konuya ilişkin olarak Avrupa Konseyi'nin İstanbul Sözleşmesi'ni imzalayan ilk ülke olduğunu ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız