SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sürekli İş' İçin Kanun Teklifi

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:33:51
'Sürekli İş' İçin Kanun Teklifi
A- A+ PAYLAŞ
 
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili  Sezgin Tanrıkulu, Umut Oran ve Malatya Milletvekili  Veli Ağbaba imzasıyla TBMM Başkanlığı'na , Taşeron firmalarda çalışan işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçirilmesi konusunda kanun teklifi verildi. 
 
Kanun teklifinde, özel sektörde geçirilen sürelerin kamudaki kadro ve derece intibakların da dikkate alınması talep edildi. Tanrıkulu, Oran ve Ağbaba imzasıyla verilen "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Taşeron Firmalar Aracılığıyla İstihdam Edilen İşçilerle Geçici Personelin Memur ya da Sürekli İşçi Kadrolarına Geçirilmesi ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nde, kamu kurum ve kuruluşları ile bunların doğrudan veya dolaylı olarak sermayesinin en az yüzde ellisine sahip oldukları ortaklıklarda, hizmet alımı amacıyla yapılan sözleşmeler gereğince, yüklenici aracılığıyla çalıştırılanların, Devlet memurları Kanunu'nun 4-D maddesine göre "sürekli işçi kadrolarına geçirilmesi" isteniyor. Teklife göre, taşeron işçiler için ihtiyaç duyulacak sürekli işçi kadroları bu kanunun yayım tarihinden itibaren altı ay içinde Maliye Bakanlığı'nca vize edilecek. Kanun teklifinde, halen kamuda 4-C statüsünde çalışanların da üç ay içinde başvurmaları durumunda, isteklerine bakılarak, istihdam edildikleri kamu kurum ve kuruluşlarının memur ya da işçi kadrolarına geçirilmesi de düzenleniyor. Teklifte, bu şekilde memur veya sürekli işçi kadrolarına geçirilen geçici personelin, kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırıldıkları sürenin kıdemlerinden sayılması, taşeron firmalarca kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılan işçilerin kadroya alınmasını yasaklayan düzenlemelerin yürürlükten kaldırılması öngörülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız