SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sürekli İşbirliği İçerisindeyiz"

0
Güncellendi - 2019-06-18 18:37:47
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) Kadın Kolları Başkanı Selin Yurdakul ile kadın kolları üyeleri İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ı ziyaret etti.

Ziyarette açıklama yapan, MİAD Kadın Kolları Başkanı Selin Yurdakul” MİAD yönetim kurulumuz ve MİAD kadın kolları olarak İnönü üniversitemiz ve Turgut Özal Tıp Merkezimiz ile sürekli bir işbirliği içerisindeyiz. Üzerimize ne düşüyorsa yapmak için gayret ediyoruz. Bugün de burada daha önce yapmış olduğunuz alkol ve uyuşturucu bağımlıların tedavi merkezinin geliştirilmesi ya da yeni bir binanın yapılması görüş alış verişte bulunacağız. Bunun ilgili birçok organizasyon yaptık bu yapmış olduğumuz organizasyonların gelirini yapılacak olan binanın ilk tuğlası bizde olsun diye topladığımız paraları buraya bağışlayacağız. Bizler Malatya’ya geldiğimizde otelde kalmıyoruz konuk evinde kalıyoruz. Bunun sebebi ise otele vereceğimiz paraya tedavi merkezine aktarıyoruz" dedi.

Turgut Özal tıp Merkezinin başarısını yakında takip ettiklerini de ifade eden Yurdakul, "İnönü Üniversitemiz ve Turgut Özal tıp Merkezimizin başarıların yakından takip ediyoruz. Bir hafta önce gerçekleştirilen karaciğer nakil operasyonunda başta rektörümüz olmak üzere tüm ekibine başarılar diliyorum ve tebrik ediyorum” diye konuştu.

Rektör Kızılay ise ziyaretten dolayı teşekkür ederek, ”Malatyalı İş adamları derneğimiz ile çok iyi bir çalışma içerisindeyiz. MİAD’ın 2009 yılında başlayan 2011 yılında hizmete giren hasta ve hasta yakınları Konukevi çok önemli bir çalışmaydı. Bundan sonra Üniversitesi'nin birçok faaliyetinde MİAD yer aldı en son 17 Nisan'da açtığımız Mehmet Şahin Nalbant hasta ve hasta yakınları Konukevi ile gerçekleştirdiğimiz büyük bir proje oldu. Başta Mehmet Şahin Nalbant olmak üzere MİAD yönetimine teşekkür ediyorum. Ağır hasta bakımevi yapılması için çalışma başladık. Kızılay Genel Başkanımıza bu konuyu ilettik oda olumlu buldu bununla ilgili bir proje hazırlayacağız inşallah bir hayırsever çıktığında bunu gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Rektör Kızılay ayrıca MİAD’ ile madde bağımlıları tedavisi için bir çalışma yaptıkların ve bu çalışmanın ve hala devam ettiğini söyledi.

BATTALGAZİ GEZİSİ..

Malatya’ya gelen MİAD Kadın Kolları Başkanı Selin Yurdakul ve MİAD Kadın Kolları üyeleri, Battalgazi ilçesinin tarihi mekanlarını gezdi.

MİAD Kadın Kolları Başkanı Selin Yurdakul, beraberinde MİAD Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri Nisbet Aşkın, Nimet Tecellioğlu, Hatice Gülsoy, Hanife Karaca, Nihayet Küçük, Sevgi Güler, Ayşegül Öztürk ve Ferhan Özdemir, Malatya programı kapsamında Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi mekanlar ile müzeleri gezdi. MİAD Kadın Kolları Başkanı Selin Yurdakul ve beraberindeki MİAD Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyelerine Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in eşi Yıldız Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın eşi Semra Çınar ve Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mercan Sarı da eşlik etti.

İlk olarak Battalgazi Belediyesini gezen konuklar, ardından Millet Kıraathanesi bünyesinde oluşturulan Kütüphane’yi gezerek, gençlerle sohbettiler. Battalgazi Belediyesi Galip Demirel Çınar Park Sosyal Tesisleri’ni de gezen konuklar, daha sonra Arslantepe Höyüğü, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Ulu Cami, Kale Surları, Kanlı Kümbet, Hasan Basri Türbesi ve Eskimalatya Yaşam Müzesi’ni gezdi.

Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in eşi Yıldız Güder, İstanbul’dan gelen konukları ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “İstanbul'dan gelen hemşehrimiz, MİAD Kadın Kolları Başkanımız Selin Yurdakul hanıma hoş geldiniz diyorum ve sizleri burada ağırlamaktan çok mutlu oldum” dedi.

MİAD Kadın Kolları Başkanı Selin Yurdakul da, Battalgazi ilçesindeki tarihi değerleri gittikleri her platformda anlatacaklarını belirterek, “Kervansaray’daki o güzellikleri, tarihi görmek bizleri çok mutlu etti. Arslantepe Höyüğü, dünyada eşi benzeri olmayan yer. Poyraz Konağı, 129 yıllık ve bu konakta olmak, bizden önceki nesilleri, yaşantılarını görmek bizleri mutlu etmiştir. Bizler de bunları sosyal medya hesaplarımızda paylaşıp, herkese anlatacağız. Malatya'ya gelip görsünler. Buraları gerçekten görülmesi gereken yerler. Turizm açısında çok önemli bir şehir Malatya” diye konuştu.

iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız