SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sürekli Sorundan Besleniyorlar'

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:58:08
'Sürekli Sorundan Besleniyorlar'
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Malatya’da katıldığı panelde muhalefeti eleştirdi.

4. Anadolu Malatya Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen panele konuşmacı olarak İçişleri eski Bakanı ve Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala ile Başbakanın Başdanışmanı ve AKP Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan katıldı. Sabancı Kültür Merkez’inde düzenlenen panele Vali Süleyman Kamçı, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Emniyet Müdürü Ömer Urhal ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve konuklar katıldı.

“MUHALEFETE HİÇ YAPTIRIM YOK”

“Tecrübe Paylaşımı ve Gelecek Vizyonu” konulu panelde konuşan İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, ülkede 2002 öncesi var olan sistemin paradigmasını çok iyi anlatılması ve kurgulanması gerektiğini ifade ederek, “Bir siyasi hareket bir şeyler başarmaya çalışıyor ve başarıyor. Ama öyle bir düzen kurulmuş ki iktidara, iktidarda olanlara tonlarca yaptırım var. Oy alamazsanız iktidardan gidersiniz, iktidarda yanlış yaparsanız sorgulanırsınız, hatta muhalefetteyken bile iktidarı tenkit ediyorlar. Kardeşim peki bu nasıl bir düzen muhalefete hiç yaptırım yok” dedi.

İngiltere’de gerçekleşen seçimleri anımsatan Ala, iktidara gelmeyen siyasi parti liderlerinin seçimden sonra istifa ettiğini belirtti ve Türkiye’deki muhalefet partilerine göndermede bulundu. Türkiye’de yapılan seçim sonrası ertesi gün muhalefetin iktidarı eleştirmeye başladığını belirten Ala, “Kardeşim gensoru veriyor sana millet sandıkta hiç umurunda değil. Yani ne yönetim değişiyor ne lider değişiyor ne de kadro değişiyor. Aynı şey aynen devam ediyor. Neden peki bu devam ediyor. Statüko ile müttefik ittifak kurmuşlar ve aslında onlar seçimle gelmeden sandıktan çıkmadan iktidar olma yollarını yapmışlar” diye konuştu.

Anayasa da parti kapatma maddesinin değiştirilmesi hakkında da bazı örnekler veren Ala, “Bu düzeni böyle devam ettirmek için anayasayı değiştirecek oyu da alsanız anayasayı ancak onları istediği gibi değiştiriyorsunuz. Eğer biz parti kapatma maddesini değiştirmemiş olsaydık Anayasa mahkemesinin seçimini yeniden yapamamış olsaydık onu da ne zorluklarla yaptık biliyorsunuz. Şimdi burada konuşuyor olamazdık. Bunun altını çiziyorum” ifadelerini kullandı.

PARALEL DARBE

7 Haziran seçimlerinde milletin kendilerine bu gücü vermeleri durumunda yeni Anayasayı yapacaklarını söyleyen Ala, “Bundan sonra öyle siyasi otobanlar yaparız ki önümüze çukur çıkaramazlar, yan yoldan gelemezler, paralel darbe yapamazlar” dedi.

Yeni Anayasanın yapılması ile Türkiye’nin bir daha geri dönülemez bir şekilde defolu demokrasiden garantili bir demokrasiye kavuşacağını dile getiren Ala, muhalefetin hala eski sistemden beslendiğini söyledi. Muhalefeti hem sistemden hem de sistemin ürettiği sorundan beslenmekle suçlayan Efkan Ala, “Bakın bir problem çıktığı zaman hepsi orada ama bir çözüm konuşulduğu zaman yoklar. Kardeşim problemi hepimiz görüyoruz da nasıl çözüm bulacağız buna ilişkin biraz projen var mı? Programın var mı, yok. Sürekli sorun dile getiriyorlar, o sorundan besleniyorlar çünkü. Şimdi sorundan beslenen sistem yerine çözümden beslenen bir sistemi inşa etmenin yolu yeni düzendir, yeni sistemdir. Bunun adını da bir cümleyle Yeni Türkiye diye tanımlıyoruz” söylemlerine yer verdi.

ÖZHAN: BU BİR DEVRİM

Panelin moderatörlüğünü üstlenen Başbakanın Başdanışmanlarından ve Malatya AKP Milletvekili Adayı Taha Özhan da AKP iktidarı ile büyük bir devrim yaşandığını belirtti. 2002 devrimi ile yeni Türkiye’ye bir başlangıç olduğunu anlatan Özhan, “Bu kesinlikle bir devrim. Aksi takdirde sadece bir değişimle sınırlı kalsaydı bu kadar fazla darbe girişimi, bu kadar kumpas, bu kadar içeriden darbe girişimlerine yol açacak kadar paralel yapılanmalar yola gelmezdi. Bu ancak bir devrimin şiddetine gösterilebilecek dirençtir, bu ancak bir devrime gösterilebilecek bir tepkidir” diye konuştu.

Panelin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Efkan Ala’ya kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız