SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sürekli Tırtıklanıyor!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi Ocak ayı oturumuna devam edildi.

İl Özel İdaresi toplantı salonunda, Abdurrahman Atay başkanlığında yapılan oturumda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası'nın kurucusu olarak yer aldığı Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Anonim Şirketine Ortak olması konusu görüşüldü.

Konuyla ilgili Meclise bilgi veren ABİGEM Malatya Müdürlüğü Direktörü Murat Ocak, ABİGEM'in Malatya'da yeni yapılandığını ve ortak kurumlar ile çalışmalarına başlayacağını söyledi.

Ocak, Avrupa Birliği tarafından Malatya ABİGEM'e 2 yıllığına 1.7 milyon Euro ayrıldığını belirterek, "2 yıl boyunca merkezimiz AB tarafından desteklenecek. 2 yıl sonunda ise merkezimiz kendi ayakları üzerinde duracak. Bu nedenle kendimizi KOBİ’lerimize iyi tanıtmalıyız. Biz İl Özel İdaresi'nin yüzde 10 oranında ortak olmasını öneriyoruz. Buda 5 bin TL gibi bir desteğe tekabül ediyor" dedi.

Meclis Başkanı Abdurrahman Atay ise, İl Özel İdaresi Bütçesi'nin dar olduğunu ve ABİGEM'e yüzde 5 olmasını önerdi. Atay, ABİGEM ve kurulacak diğer kurumların İl Özel İdaresi'nden destek istemeye devam edeceklerini kaydederek, "Biz 14 ilçe 500 köy ve 50 beldenin sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Bu sıkıntıları gidermeye çalışırken, bütçemizin yarısını bile ayıramıyoruz. Özel İdare bütçesi sürekli tırtıklanıyor. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımız bizlerden hizmet bekliyor. KÖYDES'ten bize gelen 8 milyon TL gibi komik bir rakamla hizmet vermeye çalışıyoruz. Bize 5 milyon TL gibi bir para kalıyor. Bütçemizi kontrol altına almamız gerekiyor. Ben ABİGEM'e yüzde 5 oranında destek verilmesini talep ediyorum" dedi.

Yapılan oylama sonucunda İl Özel İdaresi'nin ABİGEM'e yüzde 5 destek vermesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Öte yandan Fen Lisesi Müdürü Erol Canbolat ve Fen Lisesi Kültür ve Edebiyat Bölümü öğrecileri de Meclis oturumunu izledi.

Malatya Fen Lisesi hakkında Meclis üyelerine bilgiler veren Okul Müdürü Erol Canbolat, Türkiye genelinde Fen Liseleri arasında başarılarını arttırarak, eğitimlerine devam ettiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız