SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sürekli Yayınlar Yapılacak'

A- A+ PAYLAŞ

Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) Girişimsel Kardiyoloji Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, 4 gün sürecek Ulusal Uygulamalı Girişimsel Kardiyoloji Kongresi ve Aritmi 2010 Toplantısı kapsamında Türk ve yabancı doktorların kabiliyetlerinin karşılaştırılmış olacağını söyledi. Bu arada TKD Girişimsel Kardiyoloji Çalışma Grubu Başkanı Prof.Dr. Ramazan Özdemir de, aynı zamanda Malatya Fatih Lisesi'nden sınıf arkadaşı olan Fuat Kozluklu'nun 24 Haber kanalında sunduğu "Moderatör Gece" haber programına katılarak, organizasyonlar ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türk Kardiyoloji Derneği (TKD)tarafından bu yıl 17.'si gerçekleştirilen Ulusal Uygulamalı Girişimsel Kardiyoloji Kongresi ve Aritmi 2010 Toplantısı'nın açılış toplantısı WoW Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Toplantıya TKD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Çetin Erol, TKD Yönetim Kurulu Gelecek Başkanı Prof. Dr. Oktay Ergene, TKD Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Tokgözoğlu, TKD Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Prof. Dr. Ömer Kozan, TKD Girişimsel Kardiyoloji Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir ve TKD Aritmi Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Sedat Köse katıldı.

Toplantıda konuşan TKD Aritmi Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Sedat Köse, kalplerde ritim bozukluğu hakkında bilgi verdi. Ritim bozukluğunun bazı hastalarda tehlike yaratmazken, küçük bir kısım hastalarda ise yaşamı tehlikeye attığını ifade eden Köse, "Ülkemizde 15 yıldır ritim bozukluklarının teşhis ve tedavisi başarılı bir şekilde yapılıyor. Ritim bozuklukları yüzde 95 ve 99 oranında bilimsel yöntemlerle başarılı bir şekilde tedavi ediliyor. Türk aritmisi şuanda Avrupa ülkeleriyle eşit durumda" dedi.

TKD Yönetim Kurulu Gelecek Başkanı Prof. Dr. Oktay Ergene de Türk Kardiyoloji Derneği'nin sağlık çalışan sivil toplum kuruluşlarının en önde geleni olduğunu vurguladı.

TKD Girişimsel Kardiyoloji Çalışma Grubu Başkanı ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir ise toplantıya bu yıl binin üzerinde bir katılım olduğunu vurgulayarak, "Bunlardan 50'si kendi alanlarında dünyanın en iyi doktorları. Bu yıl 4 yerden canlı yayın yapacağız. Bunlardan bir tanesi Milano'da, 2'si İstanbul, bir tanesi de Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Malatya Üniversitesi'ni seçmemizde Turgut Özal'ın 17. ölüm yıldönümü olması önemli bir etken oldu. Uygulamalarda bir Türk hekim ve bir yabancı hekim görev alacak. Örneğin Malatya'da Çin, Bosna Hersek ve Azerbaycan'dan gelen meslektaşlarımız görev yapacak. Burada Türklerle yabancıların kabiliyetini karlılaştırmış olacağız. Bu toplantılar bilimsel içeriği yüksek toplantılar oluyor. Seçkin doktorların katılımıyla birlikte dört gün sürecek ve sürekli olarak canlı yayınlar yapılacak" şeklinde konuştu.

Bu yıl ilk kez birlikte düzenlenen TKD Girişimsel Kardiyoloji ve Aritmi Çalışma Grupları'nın yıllık bilimsel toplantılarına yurt içinden ve yurt dışından konularında uluslar arası düzeyde saygın bilim insanları konuşmacı ve uygulamacı olarak yer alacak. Bu toplantılara paralel olarak, TKD-ACC (American College of Cardiology) işbirliği ile "Best of ACC/i2" (ACC/i2 Kongresinden Seçilmiş Konular) toplantısı da yapılacak. Bu toplantıda, 14-16 Mart 2010'da Atlanta'da yapılan ve 40.000 uzmanın katıldığı ACC Yıllık Kongresi ile onun Girişimsel Kardiyoloji bölümü olan "ACC i2" toplantısında sunulan en önemli yenilikler Türk kardiyologlarına geniş bir biçimde sunulacak. Toplantıların sonunda, 25 Nisan 2010 günü öğleden sonra TKD Olağan Genel Kurulu yapılacak ve 2010-2012 döneminde görev yapacak kurullar belirlenecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız