SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Süresiz Teşvik Olmaz"!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:01:33
A- A+ PAYLAŞ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Teşvikler 5084'de dahil olmak üzere belli bir süre için verilir. Yatırımı teşvik etmek için süresiz bir şekilde işletme desteği şeklindeki bir teşvik olamaz" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba TBMM Genel Kurulu'nda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e hitaben yaptığı konuşmada, "Sayın Bakan, günlerdir 5084 sayılı Teşvik Yasası'yla ilgili konuşuyoruz ancak maalesef hükümetten bu konuda olumlu cevap alamadık. Dün tekrar gündeme getirmiştim. Eğer 5084 sayılı Teşvik Kanunu kaldırılır ise, Malatya sanayisine ağır bir darbe vurulacaktır. Malatya, son dönemde verilen teşvikleri hakkıyla kullanan, bunu yatırıma dönüştüren, istihdam açan bir şehir. Malatya her konuda olduğu gibi sanayi konusunda da örnek bir şehir. Malatya tek bir teşviki boşa kullanmadı. Ancak 5084 kaldırılıyor. Biliniz ki Malatya Kocaeli değil, Malatya İstanbul değil, Malatya'da limanımız yok, Malatya'ya ulaşımımız yok. Eğer 5084 kaldırılırsa bilin ki kayıt dışılığı teşvik edecektir. 5084'ün kaldırılması sadece ve sadece kayıt dışı istihdamı artırır; 22 bin 300 olan işsiz sayımız 50 bini, 60 bini bulur. Bu hem sanayiciyi, hem işsizi, hem de Malatya'yı direkt ilgilendirmektedir. Bu konuda hükümetin kulaklarını açmasını rica ediyorum" dedi.

Milletvekili Ağbaba'nın teşvikle ilgili değerlendirmesine cevap veren Bakan Mehmet Şimşek ise, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

"Değerli arkadaşlar, teşvikler 5084'de dahil olmak üzere belli bir süre için verilir. Yatırımı teşvik etmek için süresiz bir şekilde işletme desteği şeklindeki bir teşvik olamaz. Bakın, yanlış anlamayın. Ben sadece burada, hani uzatılır-uzatılmaz, hangi unsurları uzatılır o ayrı bir konu ama, 5084 ağırlıklı olarak işletme giderlerini karşılamaya yönelik bir teşviktir. Aslında son yaptığımız düzenleme daha rasyonel bir düzenlemedir. Tabii ki teşvikler yeni yatırımlar için verilir. Eski yatırımları sürekli bir şekilde idame etmeye yönelik teşvikler ayrı bir konudur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız