SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Süreyya Abla'' Toprağa Verildi..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın sosyal ve kültürel yaşamının tanınmış isimlerinden Süreyya Soyman'ın cenazesi Karababa Mezarlığı'nda toprağa verildi.

8 yıldır Göğüs Kanseri tedavisi gören ve Cuma sabahı nefes darlığı rahatsızlığı için gittiği Devlet Hastanesi'nde vefat eden 57 yaşındaki Süreyya Soyman'ın cenazesi, Yeni Camii'de öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Battalgazi ilçesi sınırlarındaki Karababa Mezarlığı'na götürüldü ve burada toprağa verildi.

Merhum muhasebeci Yılmaz Soyman'ın eşi olan 3 çocuk annesi Süreyya Soyman'ın cenaze törenine; ailesi, yakınları, Belediye Başkanı Cemal Akın, bazı daire müdürleri, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Yardımsevenler Derneği'nin aktif üyelerinden olan, ayrıca 4 şiir ve 1 anı-öykü kitabı bulunan Süreyya Soyman, yerel ER TV'de Malatya kültürü ve yaşamı ile ilgili programlar yapıyor, bazı gazete ve dergilerde de yazıyordu.

Soyman, Malatya ve Darende ile ilgili sosyal ve kültürel çalışmalarıyla bilinen, aynı zamanda ÇEKÜL Vakfı'nın Malatya Temsilcisi olan Bekir Sözen'in de ablasıydı. Bekir Sözen, ablasının cenaze töreni sırasında hayli üzgündü ve gözyaşlarını tutamadı.

FOTOĞRAFLAR: (Üstte) Süreyya Soyman'ın cenaze namazı Yeni Camii'de kılındı. (Ortada) Soyman'ın küçük kardeşi Bekir Sözen, ablasının cenaze töreninde gözyaşlarını tutamadı. (altta) Belediye Başkanı Akın, Sözen'e başsağlığı dileklerini iletti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız