SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sürgü Olayını Değerlendirdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:36:07
Sürgü Olayını Değerlendirdi
A- A+ PAYLAŞ
 
Esnaf ve Sanâtkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Malatya Bölge Başkanı İsmet Bayram, Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Sürgü beldesinde vatandaşlarla çay sohbetinde bir araya geldi. 
 
İsmet Bayram, iftar sonrasında gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı kısa konuşmasında, bir davulcu ile bir ailenin arasında yaşanan olaydan sonra son zamanlarda adından sıkça bahsedilen Sürgü'nün büyük bir oyuna getirilmek istendiğini söyleyerek, halkın provoke edenlerden kesinlikle uzak durmalarını ve ülkeyi karıştıranlara pirim vermemelerini istedi.
 
İsmet Bayram, şu ifadelere yer verdi:
 
"Alevi arkadaşlarımla konuyu görüştüm. Olayın münferit olmasına rağmen bir takım basın kuruluşlarının olayı olabildiğince abarttıklarını ve bir Alevi-Sünni çatışması gibi gösterdiklerini söylediler. Oysa Sürgü turistik bir bölgedir. Burada esnafımız dışarıdan gelen insanların alıverişleriyle ayakta durmaktadır. Sürgü esnafı bu olayda kötü imajdan büyük zarar görmüştür." 
 
"Halkının yaklaşık bir asırdır birlikte yaşadığı, kız alıp verdikleri, düğünlerinde beraber oynadıkları ve cenazelerinde birlikte ağladıkları, acılarını, sevinçlerini paylaştıkları hatta ekmeklerini paylaştıkları Alevi kardeşlerimiz de bu olayda büyük rahatsızlık duyduklarını söylediler" diyen Bayram, birebir yaptığı görüşmelerde de bu rahatsızlığı gördüğünü, halkın sağduyusuna güvendiğini ve Sürgü halkının sağduyulu davranarak bu olayı kendi içinde çözeceğine inandığını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız