SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sürgü'de Su Sıkıntısı Yok

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:33:23
Sürgü'de Su Sıkıntısı Yok
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Doğanşehir İlçesi sürgü Barajı’nda su sıkıntısı olmadığı bildirildi. Doğanşehir Sulama Birliği Başkanı Abuzer Toprak, geçen yıla oranla Sürgü barajına su girişinin yarı yarıya düştüğünü, geçen yıl 4 metreküp iken bu yıl 2 metreküpe indiğini, ancak su sıkıntısının yaşatmamaya çalışacaklarını söyledi. Toprak, Sürgü barajında tutulan su seviyesi yüzde 87’ye ulaştığını bildirip, önceki dönemlerde de yüzde 84’e varan doluluk oranıyla herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade etti. Toprak, şöyle devam etti:

“Benim başkanlık yaptığım dönemde 2 yıl baraj tam olarak dolmadı. Su seviyesi yüzde 84 civarında kaldı. Bu dönemde de bölgemiz sulamasında herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Bu yıl doluluk oranı şu an itibariyle yüzde 87 ye ulaşmış durumdadır. 5-15 Mayıs arasında hava şartlarına göre sulama sezonuna başlayacağız. İnşallah o zamana kadar tam dolmasa bile az bir fark kalır. Bu duruma göre Sürgü Barajı’nda herhangi bir sıkıntı olacağını sanmıyoruz. İnşallah sulama bölgemizde yaz döneminde herhangi bir sıkıntı yaşamayız. Her ne kadar sıkıntı görünmüyor olsa bile suyu israf etmemiz tasarruflu kullanmamız gerekiyor. Şu an su kaynaklarından aldığımız su çok düşük. Geçen seneye kıyasladığımızda bu yıl baraja giren su debisi yüzde 50 oranında düştü. Tabi bu yıl yağışların yeterli olmaması su debisini etkilemiştir. Geçen yıl 4 metre küp su alırken bu yıl bu oran 2 metre küpe düşmüştür. İnşallah sıkıntı yaşamamaya çalışacağız. Devlet Su İşlerinde görevli yetkili arkadaşlarla sulama işini programlayıp yapıyoruz. Sulamada 1. Öncelik bahçelere verilecektir. Bunun içinde üreticilerimizin uygulayacağımız tasarruf tedbirlerine dikkat etmelerini istiyoruz.”

Sürgü barajı, sulama alanlarında Doğanşehir ve Akçadağ ilçeleri oba köylerinin bulunduğu kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız