SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sürgü'de Tehlikeli Gerginlik!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:31:11
Sürgü'de Tehlikeli Gerginlik!..
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir'de Alevi bir vatandaş ile Ramazan davulcusu arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine olayın tehlikeli boyutlara gitmemesi için güvenlik güçleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

İddiaya göre, Sürgü Beldesi’nde yaşayan Alevi ailelenin fertleri, önceki gün sahurda kapılarının önünden geçen davulcuya , "Burada davul çalmayın" dedi. Davulcunun tepki göstermesi üzerine taraflar tartıştı. Beldede olay duyulunca dün gece toplanan 50 -60 kişilik grup, Kürt kökenli ve Alevi olduğunu söyledikleri ailenin evinin önünde toplandı. İddiaya göre tekbir getiren grup evi taşlamaya başladı.
 
EVİN CAMLARI KIRILDI, AHIR YIKILDI
 
Olay yerine gelen jandarma timi müdahale ettiği grubu engelleyemeye çalışırken, Aile fertleri korku içinde elektrikleri kapatıp gizlendikleri evde, jandarmanın öfkeli kalabalığı dağıtmasını bekledi. Beldedeki jandarmalar kalabalığı dağıtmakta yetersiz kalınca Doğanşehir İlçesi’nden takviye ekip istendi.
 
İstiklal Marşı söyleyip, ’Bu aile bugün buradan gidecek’ diyen kalabalığın taşladığı evin camları kırıldı. Gruptakiler evin yanındaki ahırı ateşe verince jandarma havaya uyarı ateşi açtı. Yaklaşık 2 saat süren olaylar, gelen takviye ekiplerin öfkeli kalabalığı dağıtmasıyla son buldu.
 
’BİZİ LİNÇ ETMEYE GELDİLER’
 
Evli taşlanan ve ahırı yakılan Hüseyin Hasan Evli, bugüne kadar Sürgü Kasabası’nda herkesin kardeşçe yaşadığını söyledi. Hasan Hüseyin Evli, "Bizim istediğimiz birlik beraberlik. Kardeş kardeş yaşamak istiyoruz. Biz böyle olaylar istemiyoruz. Çünkü neden? Çorum’da yaşandı, Maraş’ta yaşandı, Malatya’da yaşandı da ondan. Biz kalkıp da bugüne kadar kimseyi incitmedik" dedi.

 
Olayı duyduktan sonra Sürgü Beldesi'ne giden Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “ Sürgü’de Ramazan davulcusu ile bir vatandaşımız arasında  bir tartışma yaşanmış. Bunun üzerine bir grup toplanarak vatandaşın evine doğru gitmek istemişler. Gruptan bazıları taş atması sonucu bir evin bir kaç camı kırılmış. Ancak vatandaşlara yönelik bir fili müdahale yok. Bunun üzerine güvenlik güçleri müdahalede bulunmuşlar. Şu anda jandarma görevlileri vatandaşın evinin etrafında güvenlik önlemlerini sürdürüyor.. Herhangi bir gerginlik şu anda yoktur. Bizlerde olayın büyümemesi, olumsuzluk yaşanmaması için yapılabilecekler konusunda girişimlerde bulunmak üzere buraya geldik” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız