SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sürgün İnek" Malatya'da!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:53:30
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt'un Kadiruşağı Köyü'nde yaşanan bir olaydan esinlenerek "Sürgün İnek" adıyla yapılan sinema filmi, bugünden itibaren Malatya'da da vizyona giriyor.

OLAY..

Olay, 2009 yılında Yeşilyurt ilçesine bağlı Kadiruşağı Köyü'nde meydana gelmişti. "Gülsüm" adlı inek sahibi Gül Kılınç'ın elinden kaçarak köy okulunun bahçesindeki Atatürk Büstü'nü kırmış, Milli Eğitim Müdürlüğü bunun üzerine soruşturma açmıştı. Soruşturmadan tedirgin olan Gül Kılıç, ineğini komşu köydeki akrabası Ömer Aktaş'a satmıştı. Olay, 2009 yılında basında geniş bir şekilde yeralmıştı. Gül Kılıç, olayla ilgili olarak "Büst kırılınca ifademizi aldılar. Ben de, inek elimden kaçtı ve beni de yere yıktı. Kolum incidi. Elimden kaçtıktan sonra çocuklar ineğin Atatürk büstünü yıktığını bana söylediler" derken, ineğin yeni sahibi Ömer Aktaş "Akrabalarıma soruşturma açılması üzerine inekten kurtulmaya karar verdiler. Hayvandan kurtulmaya karar verdikleri için de biraz hesaplı aldım ineği. İnek, büste süründü diye büst kırılmış. İnek suçlu ama, büstü dayanıksız yapanların hiç mi suçu yok?" diye konuşmuştu.

FİLM..

Bu olay, Serkan Öztürk tarafından senaryolaştırıldı ve geçtiğimiz yaz filme çekilmeye başlandı. Yönetmenliğini Ayhan Özen'in yaptığı filmin çekimleri Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük köyünde yapıldı.

"Sürgün İnek" adını taşıyan film; gerçekte olay, "Postmodern Darbe" olarak da adlandırılan, Necmettin Erbakan Başbakanlığındaki hükümetin görevi bırakmasıyla sonuçlanan 28 Şubat 1997'den çok sonra yaşanmasına rağmen, 28 Şubat dönemi siyasi atmosferiyle bağlantılanarak hikaye edilmiş. Filmde, 28 Şubat sürecinde bir köyde yaşayan insanların televizyonda izleyip ülkede olan olaylardan endişelenmesi ve ineğin Atatürk büstünü kırmasıyla da “bizim de başımıza bir şey gelir mi” korkusunu yaşamasını anlatılıyor. 

Yeşil Sinema'da gösterimine başlanan filmde rol olan sanatçılar: Hasan Kaçan, Şebnem Sönmez, Vildan Atasever, Tolga Güleç, Tarık Papuççuoğlu, Yılmaz Gruda, Fırat Tanış, Sadi Celil Cengiz, Necip Memili, Köksal Engür ve Türk sinemasının efsanesi Eşref Kolçak!

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız