SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suriye, ABD ile Köprüleri Attı...

A- A+ PAYLAŞ

ABD’de yayımlanan New York Times gazetesi, Suriye’nin ABD ile askeri ve istihbarat alanındaki bütün bağlantılarını kestiğini duyurdu.

Irak’taki terör eylemleri nedeniyle iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gerilmesinin bir sinyali olarak nitelendirilen açıklama, Suriye’nin Washington Büyükelçisi İmad Mustafa’dan geldi. Mustafa, gazeteye verdiği demeçte, ülkesinin son 10 gündür Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) ve ABD ordusuyla ’tüm bağlantıları’ kopardığını ve bunda ’ABD’nin Suriye’ye karşı haksız ithamlarının etkili olduğunu’ söyledi.

Washington, Şam yönetimini, Irak’taki direnişe Suriye’den insan ve para akışını engellemek için yeteri kadar önlem almamakla suçluyordu.

’WASHINGTON SURİYE İLE İLİŞKİLERİ GERME KARARI ALDI’

Büyükelçi Mustafa, "Suriye’nin Irak’taki direnişçilere karşı aldığı önlemlere ve Lübnan’dan askerlerini çekmesine rağmen Washington’un Suriye ile ilişkileri germe kararı aldığını" savundu.

İki ülke arasındaki istihbaratın özellikle Irak sınırında güvenliği sağlamakta kullanıldığı ifade edilirken, gazete, Amerikan yönetiminin Suriye’ye askeri, diplomatik ve ekonomik yaptırım seçeneklerini ele aldığını ifade etti.

Berlin'deki Suriye Büyükelçiliği'ne yanıcı madde atıldı

Öte yandan, Almanya’nın başkenti Berlin’deki Suriye Büyükelçiliği’ne yanıcı madde atıldı.
Berlin polisi, büyükelçiliğe atılan bir molotofkokteylinin binanın dış duvarında kısa bir süre yanarak maddi hasara yol açtığını bildirdi.
Polis, olay sırasında kimsenin yaralanmadığını ve olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız