SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suriye- KKTC Deniz Seferi

A- A+ PAYLAŞ

Suriye, KKTC’ye uygulanan seyahat ambargosunu kaldırarak Magosa ile Lazkiye limanları arasında düzenli feribot seferleri başlatma kararı aldı.

KKTC izolasyonların kaldırılması için AB’den hareket beklerken Suriye’nin jestiyle karşılaştı. Suriye KKTC pasaportlarını tanıyacak ve vize de istemeyecek.

Feribot seferleriyle ilgili diplomatik temaslar, büyük bir gizlilik altında yürütüldü. Türkiye’nin de devreye girmesiyle KKTC Dışişleri Bakanı Turgay Avcı geçen hafta Şam’a giderek konuyla ilgili anlaşmayı imzaladı.

Magosa’dan Lazkiye’ye ilk sefer yarın düzenlenecek. İlk seferde normal yolcu taşınmayacak ve Lazkiye limanına gazeteciler götürülecek. Suriye ile varılan anlaşmaya göre, seyahat edecek Kıbrıslı Türkler’in KKTC pasaportlarıyla giriş yapması mümkün olacak. Suriye Kıbrıslı Türkler’den vize de istemeyecek. Magosa-Lazkiye arası seyahat ise 3 saat sürecek. Düzenli seferlerin hangi aralıklarla olacağı, müşteri durumuna göre belirlenecek.

Geçen yıl Azerbaycan da KKTC’ye izolasyonları kaldırmak amacıyla Bakü-Lefkoşa arasında doğrudan uçak seferi başlatma girişiminde bulunmuştu. Ancak yapılan bir sembolik uçuştan sonra Azerbaycan Rumların Avrupa Birliği üzerinden yaptığı baskıya dayanamayarak geri adım atmıştı. Deniz seferleri başlatan Suriye’ye de Rumların tepki göstermesi bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız