SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suriye Konusunda Sular Isınıyor...

A- A+ PAYLAŞ
 
Suriye üzerindeki uluslararası baskı giderek artarken, Şam yönetimi de harekete geçti.
 
BM'nin hazırladığı bu raporun, Suriye üzerindeki uluslararası baskıyı artırması ve olası yaptırımların da sertleştirilmesinin yolunu açması bekleniyor.
 
KRİTİK AB TOPLANTISI
 
Raporun yankılarının, Suriye ile ilgili bu hafta içerisinde yapılacak kritik toplantıda da varlığını hissettireceği tahmin ediliyor.
 
Perşembe günü Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları Brüksel'de Suriye'deki son durumu ele almak üzere bir araya geliyor.
 
Fransa, bu toplantıya Türkiye'nin de katılmasını istedi. Bu konudaki talebini diğer AB ülkelerine ileten Fransa, Brüksel'in bu talebi değerlendirmeye aldığını da iletti.
 
AB toplantısında, Suriye'nin petrol ve finans sektörlerini hedef alan yaptırımların daha da sıkılaştırılması bekleniyor.
 
Toplantıdan ayrıca, Avrupa hükümetlerinin Suriye'ye piyasanın altında faiz oranlarıyla uzun vadeli kredi vermesinin de yasaklanacağı belirtiliyor.
 
Fransa'dan Şam yönetimine karşı sert bir açıklama da Dışişleri Bakanı Alain Juppe'den geldi. Juppe Arap Birliği'nin Suriye hakkında yaptırım kararları almasının ardından Suriye rejiminin "günlerinin sayılı" olduğunu belirtti.
 
ŞAM'DAN KARŞI HAMLE
 
Arap Birliği'nin dün onayladığı ağır yaptırımlar, Şam yönetimini de harekete geçirdi.
 
Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim bugün düzenlediği basın toplantısında Arap Birliği’ne sert tepki gösterdi.
 
Örgütün dün kabul ettiği dokuz maddelik yaptırım paketinin “bir ekonomik savaş ilanı” anlamına geldiğini ifade eden Muallim, “Sizi temin ederim Arap ülkelerindeki varlıklarımızın yüzde 95-96’sını geri çektik. Halkımızın çıkarlarını korumak zorundayız” dedi.
 
Muallim bugünkü basın toplantısında ayrıca Suriyeli silahlı muhalif grupların düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden güvenlik güçlerinin de görüntülerini yayınladı.
 
Ancak basın toplantısını yayınlayan yabancı yayın kuruluşları, bu görüntülerin gösterilmesi üzerine canlı yayınlarını kesti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız