SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suriye Nasıl Düzelir ?

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:58:38
Suriye Nasıl Düzelir ?
A- A+ PAYLAŞ

 
Ortadoğu’daki hassas dengeleri değerlendiren uzmanlar, Suriye sorununun nasıl çözülebileceğine dair görüşlerini Deutsche Welle'yle paylaştı.
Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi'nde Suriye'ye karşı alınan sert kararları engellemesinin sebebi Şam yönetimi ile yıllardır süren iş birliği. Suriye, Rusya'nın Ortadoğu'da kalan son müttefiklerinden biri. Ancak Rusya'nın Şam yönetimine desteğinin başka nedenleri de var.
 
Alman Heinrich Böll Vakfı Beyrut Bürosu Yöneticisi Suriye uzmanı Bente Scheller, Rusya'nın aynı süreçten geçen Libya konusunda yaşadığı hayal kırıklığına dikkat çekiyor. Scheller “Libya konusunda Rusya kendisini dışlanmış hissetti. Şöyle ki Libya'ya yaptırım kararını onayladı ama karar onun istediğinden çok daha kapsamlı bir şekilde uygulandı. Bu nedenle Rusya Suriye konusunda başından beri geri planda kalarak tepki veriyor” açıklamasını yapıyor. Suriye uzmanı Bente Scheller Moskova'nın güvenini yeniden kazanmanın çok zor olacağı görüşünde.
 
"Rusya ikna edilebilir"
Almanya'nın düşünce kuruluşlarından Bilim ve Siyaset Vakfı'nın (SWP) yöneticisi Volker Perthes de Rusya'nın Suriye'de çözüm arayışına ortak edilerek ikna edilebileceğini belirtiyor:
 
“Moskova yönetimine Suriye konusunda sadece yapıcı bir rol üstlenebilecekleri değil, lider bir konum üstlenmeleri gerektiği söylenmeli. Rusya Kuzey ülkeleri arasında Suriye ile en yoğun ilişkilere sahip ülke. Onlara Rusların Suriye'deki çıkarlarına saygı duyulduğu sinyali verilmeli. Pazarlıklar sonucu oluşturulacak bir geçiş sürecinin Rusya'nın da çıkarına olacağı ve bu konuda kendilerine destek verileceği hissettirilmeli. Yani Rusya'yı sert bir şekilde eleştirmektense ona destek önermeli.”
 
Haberin devamı için;

http://www.dw.de/dw/article/0,,16008002,00.html?maca=tur-rss-tur-all-1495-rdf

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız