SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Suriye Politikası Yanlış"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:44:50
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye’nin Suriye politikasının yanlış olduğunu söyledi.

Kamalak memleketi Kahramanmaraş’ta hastane ziyaretinde bulundu. Geçen hafta karakolda polis ve şikayete giden vatandaşlar arasında çıkan kavgada darp edilen Hançerkıran ailesine ‘geçmiş olsun’ dileklerini ileten Kamalak, daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Basın mensuplarının Suriye’de yaşanan gelişmelere ilişkin yönelttiği soruyu cevaplandıran Kamalak, Türkiye’nin adım adım çıkmaza sürüklendiğini öne sürdü. Bu noktada Türkiye’nin yanlış tutum edindiğini savunan Kamalak, Suriye ile ilişkilerin kesilmesine ABD Başkanı Obama’nın 2,5 yıl önce sarf ettiği sözlerin neden olduğunu iddia etti. Kamalak, şöyle konuştu:

“Mesela suriye konusunda sayın başbakanımız kandırıldı, aldatıldı, yanıltıldı diye düşünüyorum. Nasıl o?. Misalen bundan 2,5 yıl önce ABD Başkanı Obama, ‘Esad yürüyen bir ölüdür. En kısa zamanda gidecektir’ cümlesini kullanmamış olsaydı kanaatimizce sayın başbakanımız ‘Suriye’deki olaylar Türkiye’nin iç meselesidir. Sen orada oturamazsın’ gibi bir cümle kullanmazdı. Eğer o cümle kullanılmamış olsaydı düşünün 2 kardeş ülke, aradaki vize uygulamaları kaldırılmış. Ortaklaşa askeri tatbikatlar yapılıyor. Karşılıklı olarak kardeşçe ziyaretler yapılıyordu. Ortak bakanlar kurulu toplanıyordu. Sayın başbakanımızın çocukları oraya gittiğinde Esad’ın misafiri oluyordu. Esad’ın çocukları geldiğinde Türkiye’de başbakanın misafiri oluyordu. Esad, tatilini Türkiye’de geçiriyordu. Son derece kardeşçe bir ilişki vardı. Belki 1938’lerde 1939’larda Hatay’ın Türkiye’yle birleşmesi gibi neredeyse belirli çevreler ‘acaba Türkiye ile Suriye birleşecek mi?’ diye endişeye kapılmıştı. Yazık ki o yersiz çıkışlar münasebetiyle 2 kardeş ülke arasındaki dostluk bağları koparıldı. Barış köprüleri uçuruldu. Şu an itibariyle de yazık ki bu ortam daha bir geriliyor. Bizim kanaatimiz şu. Türkiye burada yanlış politika izliyor. Dış politikası yanlıştır. Biz de bu konuda uyardık.”

Kamalak, patriot hava savunma sistemlerinin Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep’e de yerleştirilmesinin, bu kentleri hedef haline getirdiğini sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız