SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suriye Rejimini Protesto

A- A+ PAYLAŞ

Mazlum- Der Malatya Şube yöneticilerinden bir grup, Suriye'deki olaylar nedeniyle devlet başkanı Esad'ı protesto ettiler.

Şube başkanı Kadir Yılmaz, Soykan Parkı'ndaki eylemde, bir basın açıklaması yaptı ve şöyle dedi:

"Kendi halkına karşı katliamları tescillenmiş Suriye’de, Suriye devlet başkanı Beşar ESAD ve suç ortakları, kanlı geçmişlerinden beslenerek, sivillere karşı giriştikleri silahlı saldırı, bombalama ve diğer saldırılar nedeniyle insanlığa karşı suç işlemektedir. Başta Dera ve Şam olmak üzere mevcut rejime yönelik sivil protestolara karşı, sivil halkın üzerine doğrudan ateş açılarak binlerce insan öldürülmüş, binlercesi yaralanmıştır. Ayrıca yüzlerce kayıp bildirimi yapılmakta, yaralılar hastanelerden kaçırılarak infaz edilmekte, sayısız haksız gözaltılarla yok etme ve sindirme operasyonları devam etmektedir.

Suriye’de hem günümüz, hem de geçmişte de ağır insan hakları ihlalleri yaşandı. Nitekim Beşar ESAD’ın babası Hafız ESAD döneminde de Hama’da binlerce insana ateş açılarak katledilmişti. Katı Baas rejimi, azınlık diktatörlüğü üzerine kurulmuştur. Burada yaşayan Kürtlerin yasal hakları tanınmadığı gibi, ağır haksızlıklara maruz kalmaktadırlar. Aynı şekilde Baas Rejiminde İhvanı Müslimin üyesi olanlar da en ağır ve insanlık dışı cezalara çarptırılmaktadır. Hama ve Humus katliamları yeterince aydınlanmadığı gibi faillerinin de cezalandırılmadığı katliamlardır. Ayrıca Suriye hapishanelerinde tüm muhalifler on yıllara varan, yargısız ve haksız, cezaevlerinde insanlığa aykırı şartlarda tutulmaktadır.

Suriye’de işlenen suçlar, Suriyeli rejim muhaliflerinin siyasal, felsefi görüşlerinden dolayı onları yok etme planı doğrultusunda sistemli olarak işlendiğinden insanlığa karşı suçlar kapsamındadır. İnsanlığa karşı işlenen suçlardan dolayı Suriye’de kasten öldürülen her kişi sayısınca, sorumlular Cezalındırıl malıdır.

MAZLUMDER olarak Suriye rejimini, sivillere yönelik işlediği insanlığa karşı suçlardan dolayı kınıyoruz. Katliamı lanetliyor ve kınıyoruz

Başta Esad ve suç ortakları,.bunun hesabını vermelidir.
Türkiye hükümeti yaşanan vahşete karşı ses siz kalmamalı
Kamuoyumuzu Suriye’de yaşanan zulümlere karşı daha duyarlı olmaya, davet ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız