SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suriye Rusya'dan Maddi Yardım İstedi

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:35:11
Suriye Rusya'dan Maddi Yardım İstedi
A- A+ PAYLAŞ
 
Suriye'nin Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil, Moskova'da Rus yetkililerle görüştü.
 
Görüşme sonrası yapılan açıklamada 'Suriye'nin Rusya'dan maddi yardım istediği ve Rusya'nın bu talebi değerlendireceği' kaydedildi.
 
Talep, Suriye'nin Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil başkanlığındaki heyetin Moskova ziyareti sırasında iletildi.
 
İki ülke yetkililerinin bir araya geldiği görüşmede Rusya ve Suriye arasındaki ekonomik ilişkiler ve Suriye krizinin geldiği son nokta değerlendirildi.
 
RUSYA TALEBİ DEĞERLENDİRECEK
Görüşme sonrası Suriyeli yetkililerce yapılan açıklamda Rusya'dan maddi destek istendiği belirtilerek, "Rusya talebimizi değerlendireceğine söz verdi'' denildi.
 
Uluslararası toplumun, BM Güvenlik Konseyi'nde Suriye yaptırım öngören yasa tasarısını 3 kez veto eden Rusya ile Suriye arasındaki yakınlaşmayla ilgili atacağı adım merak konusu oldu.
 
İRAN İLE KOORDİNASYON ANLAŞMASI
Öte yandan İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Amir Abdullah da Moskova'ya resmi bir ziyaret düzenledi.
 
Rus mevkidaşı Mihail Bogdanov ile görüşen Amir Abdullah, görüşme sonrası yaptığı açıklamada
 
Suriye krizi konusunda koordineli hareket etme kararı aldıklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız