SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suriye Tezkeresi Meclisten Geçti

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:06:40
Suriye Tezkeresi Meclisten Geçti
A- A+ PAYLAŞ

TBMM’de görüşülen ve hükümetin yurtdışına asker gönderme yetkisini 1 yıl daha uzatan Başbakanlık Tezkeresi, açık oylama ile kabul edildi. 

Suriye’deki durumun oluşturduğu tehdit ve riskler çerçevesinde hudut, şümul, miktar ve zamanı hükümetçe takdir ve tayin olunacak şekilde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yabancı ülkelere gönderilmesi ve gerekli düzenlemelerin hükümet tarafından belirlenecek esaslarına göre yapılması için, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 4.10.2012 tarihli ve 1025 sayılı Kararıyla Hükümete verilen izin süresinin Anayasanın 92. maddesi uyarınca 04.10.2013 tarihinden itibaren 1 yıl süreyle uzatılmasına dair Başbakanlık Tezkeresi TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylama öncesinde CHP’li bazı milletvekillerine Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’nın söz vermemesi üzerine CHP’li milletvekilleri masalarına vurarak protesto etti. Muhalefetin tepkisi üzerine Bahçekapılı usul tartışması açarken, söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamza Çebi, “Ayşenur Bahçekapılı partizan tutumunu Meclis Başkanlığı kürsüsüne taşımıştır. Kendisi o kürsüye yakışmamaktadır. Mehmet Sağlam’ı saygı ve şükranla anıyorum. Onun demokratik tutumunu özlediğimizi ifade ediyorum” ifadelerini kullandı. Söz alan Mustafa Elitaş, “Usul tartışması yaparken usule uygun hareket etmemiz lazım. TBMM iç tüzüğüne harfiyen uyuyor. Sayın Bahçekapılı o makama hakkı ile yakışmıştır, başarılarının devamını diliyorum” diye konuşurken, kürsüye gelen Levent Tüzel, “Burada tarafsız bir başkanlık yapılmadığını görüyorum” dedi.

Başbakanlık Tezkeresi’nin okunmasından sonra oylamaya geçilirken, yapılan açık oylama ile Başbakanlık Tezkeresi TBMM Genel Kurulu’nda 1 yıl daha uzatılmış oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız