SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Genç Suriyelilere Çağrı.. "Gelin Birlikte Savaşalım"

0
Güncellendi - 2019-07-13 02:47:18
Genç Suriyelilere Çağrı..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yaşayan Suriyeli Abraz aşireti üyeleri ile Suriye’deki bazı aşiretlerin temsilcisi basın açıklaması yaparak, Esed rejimi ile terör örgütü PKK ve YPG’ye tepki gösterdi.

Abraz aşiretinin genel lideri Muhammed Ahmet El Mişel’in katıldığı basın toplantısında Suriye’de vekalet aldığı bazı aşiretler adına açıklama yapan Abdullcevad Musa Elali, “Türkiye hiçbir ayrım yapmadan Suriyelilere kapılarını açtı. Türkiye’nin yaptığını unutamayız, bunu tarihte yazacaktır” dedi.

Elali açıklamasında, şunları söyledi. Esed bize çok zulmetti. O nedenle halkımız Suriye’den kaçtı. Suriye’ye her yerden terörist getirdi. Topraklarımıza ve bizlere saldırmak için dışarından bir sürü terörist çağırdı. Suriye’de biz silahsız olarak meydana çıktık, bize mermi sıktılar. Çok zulüm görünce mecbur silahlandık. Sadece Esed ile mücadele etmiyoruz, Esed rejimini dışarıdan destekleyen güçlü devletler var.”

Elali, mazlum ve garibanların Türkiye’ye geldiğini belirterek, sadece Türkiye’ye güvendiklerini, savaş bittikten sonrada sadece Türkiye’den başka kimseye güvenemeyeceklerini söyledi.

Terör örgütleri PKK ve YPG’yi bölgelerinde istemediklerini kaydeden Elali, “Bizim topraklarımıza saldırdılar. Onlardan ziyade Esed’i de istemiyoruz. Allah’ın izniyle Türkiye’yle birlikte Doğu Fırat tarafında bir çalışma yaparız” ifadelerini kullandı.

Elali, Türkiye’de yaşayan Suriyeli gençlere de bir çağrıda bulunarak, “Suriye’ye gelin birlikte savaşalım. Bu durumu artık bitirelim” dedi.

Fırat’ın doğusundaki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile sivillerin silahlandığını kaydeden Elali, o bölgeyi terör örgütü PKK’dan temizleyeceklerini, Türkiye’nin desteğiyle önlerinde hiçbir terör örgütünün duramayacağını ifade etti.

Suriyeli gençlerin memleketlerine dönmesi için çalışacaklarını ifade eden Elali, “Biz, Türkiye’den Suriye’de güvenli bir bölge istiyoruz. Güvenli bölge olursa ilerideki teröristlerle rahat savaşabiliriz” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • 44malatya (4 yıl önce)
    Ekmek.elde.su.gol.devleten.maas.aliyorlar.hersey egitim.yolculuk.bedava.bunlari.mirakir.giderlermi. Onlarda.bayrak.vatan.sevgisi.olsaydi.gelmezlerdi
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    Bu suriyelilermi umudumuz bunların kendisine hayrı yok
    0
    0
    Yanıtla
  • mete (4 yıl önce)
    gençlerinizin burda keyfi yerinde...ne savaşından bahsediyon...bir elinde nargile bir elinde...habire çocuk yapıp duruyorlar zaten..adamlarda keyf tavan yapmış sen gel savaşalım diyorsun..devlet maaş da veriyo zaten
    0
    0
    Yanıtla