SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suriye'de İsyan Büyüyor...

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:53:12
Suriye'de İsyan Büyüyor...
A- A+ PAYLAŞ
 
Suriye yönetiminin ordu eliyle kendi halkına uyguladığı şiddet ve zulüm, her gün artıyor...
 
Suriye ordusu başta Hama, Halep, İdlib, Dera ve Deyrezzur şehirleri olmak üzere, muhalif hareketin yoğun olduğu bölgelere saldırıyor... Şehirler rastgele topçu atişine tutuluyor, Ev ev infaz operasyonları yapılıyor... Hunharca katledilenlerin sayısı da her geçen saat artıyor...
 
Humus şehri 1 aydan uzun süredir katliamın merkezi durumunda... Suriye ordusu başta Halidiye ve Bab-ı Amr olmak üzere şehrin mahallelerini tanklarla bombalıyor. Askerlerse evleri basarak kadın çocuk ayırtetmeden, palalar ve diğer kesici aletlerle masum sivilleri katlediyor.
 
Humus'ta yaşayanlar, canlarını kurtarmak için şehirden kaçıyor... Sınırı geçerek Ürdün'e sığınan Suriyeli mültecilerin sayısı 25 bini aştı. Çok sayıda Humuslu da komşu illere kaçtı. Görgü tanıkları enkaz altında hatta sokaklarda çok sayıda ceset olduğunu, şehri ağır bir ceset kokusunun kapladığını söylüyor.
 
Uluslararası kamuoyunun Suriye'de yaşananlara tepkisi artıyor ancak herhangi somut bir adım atılamıyor. ABD Başkanı Barak Obama, bir açıklamasında Suriye'de yaşananlara değinirken "konunun basit bir çözümü olmadığını" söyleyerek Suriye'ye tek taraflı müdahalede bulunamayacaklarını açıkladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız